Det är bara andra året han deltog i tävlingen. 2024 tog han guld i kategorin ej filtrerad sortren äppelmust.

I år var han bara en halv poäng från ännu ett guld. Denna gång med musten Smokey Apple i kategorin blanddrycker med äppelmust som huvudsaklig ingrediens.

–  Det är en väldigt speciell must som jag gjort med Ingrid Marie och ett rökigt te. Den är en vattendelare och man måste uppskatta en rökig karaktär för att tycka om den. Att juryn gjorde det är jättekul.

Rökigt för tankarna till whiskey och Erik Torstensson föreslår att man avnjuter drycken tillsammans med bourbon och is.

Experimenterandet med fler ingredienser än äpple gav mer utdelning. Han tog även silver med musterna Fröken Rönnqvist respektive Mr Ginger.

– Fröken Rönnqvist är kaxig och har fem procent rönnbär, lite som i ett vin där det också finns strävhet och syra. 

Även Mr Ginger är ett alkoholfritt alternativ och får smak av ingefära och aroniabär.

Sitt fjärde silver tog han med den sortrena musten Rubinola.

Det ska sägas att silver- och bronsplaceringarna är delade och att hela 17 mustsorter delade silver i kategorin blanddrycker med äppelmust.

– Men det är något slags kvitto på att det jag gör är bra. Jag vill ju lyfta medvetenheten om att den här sortens närproducerade drycker finns, gjord på frukt av duktiga odlare.