Foto: : Bengt Johansson

Fyller livet med upplevelser

Kristina Eriksson står överst på Kristdemokraternas valsedlar. – För mig är det viktigt att alla människor får fatta beslut om sina egna liv, säger hon.

  • Publicerad 14:19, 8 aug 2022

De ville plocka av mig och jag hade alldeles för låg kroppstemperatur när jag kom fram.

Hon heter Kristina. Officiellt. Fast alla vänner säger Tina.

Som biträdande rektor för mellanstadiet på en stor skola i Västerås är förstås skola och unga ett intresse.

Näringslivet är ett annat.

Sport ett tredje. Hon har spelat handboll och fotboll, alltid idrottat, och har klarat klassikern – det vill säga att i följd klara av Vasaloppet, Lidingöloppet, Vätternrundan och Vansbrosimmet.

Cykla kunde hon egentligen inte, men det gick bra. Simningen ... ja, det gick ju bra, men...

– Jag hade den kvar till sist och jag bara skulle i mål. De ville plocka av mig och jag hade alldeles för låg kroppstemperatur när jag kom fram.

Du har det sportmänniskor kallar "pannben", ger aldrig upp?

– Nja, njo, det vet jag inte...andra skulle kanske säga det...man kan väl säga att om jag bestämt mig för något så genomför jag det.

Pannben, som sagt.

Hon har alltid haft det politiska intresset. Fast då hon började plugga till lärare i början av 2000-talet räckte tiden inte till och hon slutade med politik.

2018 var det dags att börja om. Barnen var stora, maken kunde sköta mer av markservicen, hon kunde trots allt kombinera jobb med politik.

Fast bli ordförande i en nämnd – nej, det stod inte på to do-listan.

– Jag tackade nej flera gånger, sen tänkte jag att "ne-ej, ska det verkligen inte kunna finnas någon heltidsarbetande kvinnlig fritidspolitiker som kan ta ett sånt uppdrag – och tackade ja till att bli ordförande i upplevelsenämnden".

Ett bra beslut?

– Det har varit fantastiskt intressant och inspirerande. Vi har så oerhört duktig och kunnig personal på förvaltningen som det är helt underbart att jobba med.

Kristina Eriksson

Kristina Eriksson är ord­förande för Kristdemokraterna i Enköping. Hon står också överst på partiets valsedel i Enköping.

Bor: Bredsand.

Ålder: 55 år.

Familj: Make och fyra barn, bara det yngsta bor kvar hemma.

Yrke: Biträdande rektor.

Politisk erfarenhet: Ord­förande i upplevelse­nämnden sedan 2018, sitter i kommunfullmäktige sedan 2018.

Brinner för: Barn och ungdom, förskola och skola och landsbygden.

Visa merVisa mindre

Släkting begärs häktad för skjutningen i Fanna

Nyheter En person häktades under torsdagsmorgonen för försök till mord. Mannen är misstänkt för skjutningen mot en bostad i Fanna i torsdags förra veckan.torsdag 6/10 11:57

Person anhållen för skjutningen i Fanna

Nyheter En person kunde under gårdagskvällen gripas av polis misstänkt för mordförsöket i Fanna. Polisen kallar frihetsberövandet för ett genombrott. – Det här är en avgörande del helt klart, säger Jonas...tisdag 4/10 12:37