Varje år väntar skidsugna på att golfbanan vid Arninge ska öppna för allmänheten. I år ser det ut att bli en rekordtidig öppning – om vädret fortsätter vara kallt.

– Vi har redan varit i gång ett bra tag med snöproduktionen och vi kommer till helgen att börja bearbeta den snö som vi har, pista ut och fortsätta med snöproduktionen, säger Johan Högberg, ordförande för Täby konstsnöspår.

Minus 4 grader är gränsen för att kanonerna ska vara i gång och producera.

Kan öppna nästa helg

Förra året öppnade skidspåren i mitten av december. Johan Högberg vågar inte säga när spåret kommer att öppna i år, men om vädergudarna är på deras sida är målet att ha den första etappen på driving rangen klar runt 10–13 december.

– Produktionen av snö är komplex, man kan inte pista ut snön för snabbt för då kommer den inte hålla lika länge, säger han och fortsätter:

– Väderleken ser onekligen väldigt lovande ut. 

Utökad utrusning

De senaste åren har det varit poppis att hyra utrustning, delvis för att alla under 20 får hyra gratis, berättar han, därför har de inför säsongen utökat utrustningen så fler ska möjlighet att åka.

– Vi har gjort många små förbättringar, vi kommer kunna ta emot gäster på bättre sätt.

– Förra året hade vi ofta kö till utrustningen, därför har vi har ny utrustning både för barn och vuxna och den är uppdaterad och utökad i mängd, säger Johan Högberg.

Håll utkik på Täby konstsnöspårs sociala medier för att få den senaste uppdateringen.