En av dem är Malin Forsberg från Kragstalund som stolt titulerar sig fotbollsmorsa. Hennes sambo är en av föreningens tränare och sonen spelar i P11-laget.

Varje år är det den årskull som är elva eller tolv år gammal som får arrangera dagen och på så sätt tjäna in pengar till lagkassan.

Inkomster som kan komma väl till pass. För det kostar pengar att vara med i cuper.

– Senast var vi på Aroscupen och det gick på runt 200 kronor per spelare. Men man ska inte behöva känna att man inte har råd. Alla barn ska kunna vara med och röra sig, säger hon.

Under sommaren har hon och tre andra föräldrar jobbat med att planera dagen.

– Vi har fixat sponsorer på allt vi ska sälja. Jag har mejlat runt ordentligt och fått flera sponsorer från Vallentuna.

Barnen har också varit med. I våras bidrog de genom att plocka skräp med Håll Sverige rent.

– Vi fick ihop 6 000 kronor till laget den dagen. Man kan ju tycka att det enklaste är att bara betala in 200 kronor själv men det är också viktigt att de får anstränga sig lite för att få in pengarna. Jag tror det stärker laget. 

Under dagen pågår det träningsmatcher planen, som fått konstgräs och blev klar i förra veckan.

– Och så har vi loppis där vi säljer gamla fotbollssaker och leksaker. Både brandbilen och polisen kommer, det brukar barnen älska. Det är roligt för det har aldrig varit några problem att få hit dem.

Hur viktig är Bällstadagen för er ekonomi?

– Det behövs alltid pengar när man jobbar ideellt. Och vi är ju ingen jätteförening. Det här är den gång som vårt lag får ha hand om dagen och vi har jobbat stenhårt för att få ihop så mycket som möjligt.