Imorgon tisdag är det dags för årets Seniordagar då Skärholmens stadsdelsförvaltning bjuder områdets 65-plussare på tre dagars aktiviteter. 

Starten är på tisdagen klockan 10.30 utanför simhallen där stadsdelsdirektör Patrik Åhnberg inviger festivalen. 

Sedan följer det årliga Veteranloppet, ett motionslopp för seniorer i Skärholmen med syfte att ha trevligt, röra på sig och må bra. Det finns inget krav på att springa, man kan även gå, använda rullator eller rullstol. Banan är två kilometer och startar vid simhallen och slutar vid Björkens aktivitetscenter på andra sidan centrum.

Under eftermiddagen väntar mingel utanför Medborgarkontoret där staden, regionen och olika föreningar berättar om vad de har att erbjuda seniorer. Det finns exempelvis möjlighet att prata med PRO, SPF, äldrefältaren Yaowapa Karlsson, biståndshandläggare, dietist samt polisen. 

Program för kropp och själ

Senare väntar dans med pedagogen Mireia Piñol. Inte heller där ställs några krav på hur man dansar utan var och en får dansa utifrån sina egna förutsättningar.

Under dagarna hålls även ett föredrag om existentiell hälsa och hur olika saker påverkar hur vi tänker, känner och agerar. 

Sightseeing och konsert

Den som är nyfiken på att upptäcka mer om sin stadsdel kan följa med på en sightseeing, via buss, runt om i Skärholmen där guiden Pontus Dahlstrand berättar om området.

Seniordagarna bjuder också på mycket musik man kan exempelvis se duon Musikkraft som spelar pop, jazz, schlager, barnvisa och psalmer, artisten och sångerskan Lina Rapp samt Rosa Körberg trio. Rosa körberg slog igenom 1981 med bandet Attack och hiten ”Ooa hela natten”. På äldrefestivalen kommer hon att spela hitlåtar från 50-70-talen.

Hela programmet till Seniordagarna finns här