– Det gick jättebra! Det kom folk och vi fick in en hel del pengar, berättar Österskärsbon Melina Carlson, ordförande för föreningen Kultursystrarna i Österåker.

Förra lördagen (2/12) arrangerade föreningen ”Julgala till förmån för Ukraina”, med liveband och gästartister i Berga teater. Själv var Melina konferencier och sjöng även en del.

Sofie Martinsdotter sjöng också på julgalan för Ukraina.

Sofie Martinsdotter sjöng också på julgalan för Ukraina.

Privat

– Det är alltid stressigt. Speciellt när man har huvudansvar för en föreställning. Men allt var under kontroll, säger hon.

Jullåtar och annat

Förutom Melina själv uppträdde även skådespelaren Daniel Sjöberg, artisten Annika Herlitz (Elsa i Disney-filmen Frost) och musikalartisterna James Lund och Sofie Martinsdotter.

– Det var klassiska jullåtar. Sedan gjorde Annika Herlitz även ”Så dig fri” från filmen Frost. James Lund sjöng ”Heroes” av David Bowie och ˝Santa Claus is comin´ to town”, berättar Melina.

Blev det bra julstämning?

– Jamen precis! Vi bjöd publiken på glögg och pepparkakor och hade julpyntat till max!

Melina och insamlade gåvor till Ukraina.

Melina och insamlade gåvor till Ukraina.

Maj-Helén Carlson

Intäkterna från biljettförsäljningen går oavkortat till Svenska Röda korsets arbete för krigsdrabbade i Ukraina. På plats i Berga teater kunde besökare även skänka kläder och annat till Ukraina.

Kläder och medicin

– Vi samlade in kläder, torrvaror och medicin och sånt. Vi hade blivit sponsrade med ett släp av Circle K och det blev nästan fullt, berättar Melina.

Vad skänkte folk mest?

– Mest jackor och varma vinterkläder. Det som behövs mest just nu.

Som final spelade livebandet med elever från Södra latin en rockversion av ”Last Christmas”.

– De var jättejätte-jätte duktiga!