Före sommaren förra året började det lukta på fritidsgården i Bagishuset på Byälvsvägen i Bagarmossen. Nu har odören börjat sprida sig igen.

– Det handlar om avloppslukt, säger Margaretha Kareliusson, enhetschef på Skarpnäcks stadsdelsförvaltning.

"Så fort vi fick veta"

Men det är inte det enda problemet. Det är nämligen inte någon behaglig rumstemperatur i lokalerna. Därför stängde fritidsgården den 6 februari.

– Vi är där och felsöker nu. Och det var något vi påbörjade så fort vi fick veta, säger Marie Malmros som är kommunikatör på hyresvärden Stockholmshem.

Bagishuset är stängt på obestämd tid.

Bagishuset är stängt på obestämd tid.

Christoffer Röstlund Jonsson

När de kan öppna igen är i skrivande stund oklart.

– Vi hoppas att det inte tar alltför lång tid. Det är en lite tokig tid för att arrangera uteverksamhet. Det är inte bra att ha det stängt, men samtidigt har ungdomarna möjlighet att gå till fritidsgårdarna i Björkhagen och Skarpnäck, säger Margaretha Kareliusson.

Vill se lösning

Stockholmshem var även på plats för ett år sedan då det också var problem med kyla.

– För cirka ett år sedan kontrollerade vi värmen och ventilationen med hjälp av externa experter. Den konstaterade olika problem med kallras vilket vi åtgärdade, bland annat genom att täta avluftskanaler och kondensisolera intagskanalen, säger Marie Malmros på Stockholmshem, som dock påpekar att ventilationssystemet fått tummen upp.

Vid stadsdelsnämnden den 23 februari blev lokalpolitikerna informerade om problemen i Bagarmossen.

– Vi har bett att Stockholmshem gör en ordentlig utredning. Man behöver nog göra en ordentlig investering i lokalerna, sa stadsdelsdirektör Karin Bülow till den samlade nämnden.