Nu är det dags, nu ska friluftsgården invigas. Foto: Upplands-Bro kommun

Friluftsgården vid Lillsjön är klar – då blir det invigning

En vattenskada stoppade kommunen från att inviga den nya friluftsgården i våras. Nu är allt klart och man är redo att inviga och öppna bygget för allmänheten.

  • Publicerad 14:56, 10 aug 2022

Friluftsgården vid Lillsjöbadet är nu klar. Tanken var att den skulle ha invigts i maj. Men strax innan den planerade invigningen i så drabbades bygget av en vattenskada och festligheterna fick skjutas på framtiden.

Nya friluftsgården är vattenskadad

Mitt i har tidigare berättat att Petjos kommer att driva kafé i byggnaden. Det blir därutöver klassrum för barngrupper, möteslokal, värmestuga och omklädningsrum.

Petjos öppnar nytt vid Lillsjöbadet

Lördagen den 20 augusti klockan 11-13 blir det invigningsfest. Klipper bandet gör kommunalrådet och kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson Ersoy (C).

Petjos är på plats, så också en återbruksworkshop. Det utlovas "danspass för barn på scenen".

Personal från Bro simhall kommer även vara vid Lillsjöbadet och erbjuda simmärkestagning för de barn som är sugna på detta, då är tiden som gäller 12-13.

Vikingadag i Finnstagårdsparken

Helgskoj i Bro Lördagen den 24 september kan du pröva på en rad aktiviteter från vikingatiden i Finnstagårdsparken i Bro.lördag 24/9 11:57

Ett steg närmare en supermodern bygdegård i Bro

Då startar bygget Vid årsskiftet planerar Riksbyggen att bygget av den nya bygdegården Gläntan ska ta sin början i Bro.fredag 23/9 16:12