Våren 2022 kom nyheten att frikyrkan Hillsong skulle ta över Maximteaterns lokaler på Östermalm.

Planerna gick i stöpet och i veckan kunde Mitt i berätta att kulturen fortsätter att ta plats i lokalen vid Karlaplan.

Frikyrkan, antagligen mest känd för sina gudstjänster som närmast för tankarna till arenarock, flyttar i stället in i det som tidigare var Lärarnas hus på Stora Essingen. Det skriver både tidningen Dagen och Världen i dag.

– Nu kommer vi att kunna gör allt vi har drömt om att göra som kyrka sedan starten, säger pastorn Andreas Nielsen till Dagen.

Han hoppas till exempel på dopceremonier i Mälaren.

Första fasta

Hillsong har tidigare flyttat runt och hyrt in sig i andra lokaler på söndagar, men nu får de för första gången på 17 år egna lokaler i Stockholm.

Kyrkan ska kalla lokalen på Segelbåtsvägen för "City Hub", den har plats för 600-700 personer vid gudstjänsterna. Bibelskola och musikskola ska också hållas här.

Enligt Dagen planerar Hillsong också för en uteservering och en restaurangdel.

Under vardagarna ska lokalerna hyras ut till andra event för att bidra till att finansiera kyrkan kostnader. Kontraktet löper under tre år.

– Det har varit en kamp att bygga kyrka i Stockholm ända sedan starten, och vi förväntar oss inte att framtiden ska vara helt utan utmaningar. Men vi känner oss trygga i det vi har nu och ser ingen anledning till att det här inte ska fungera, säger Andreas Nielsen till Dagen.