Fredrika Bremergymnasiet i Handen stänger efter lokalt coronautbrott. Foto: Sacharias Källdén

Fredrika Bremergymnasiet stänger efter coronautbrott

Flera elever och en lärare på Fredrika Bremergymnasiet har bekräftats smittade med covid-19. Skolan stänger därför och övergår till distansundervisning åtminstone fram till höstlovet.

  • Publicerad 17:59, 6 okt 2020

Det var under tisdagseftermiddagen som elever och personal på Fredrika Bremergymnasiet meddelades att skolan håller stängt från och med i morgon onsdag, sedan fem elever och en i personalen bekräftats coronasmittade.

Skolan, där det går över 2 000 elever, övergår i stället till distansundervisning fram till höstlovet i slutet av oktober. Därefter tas ett nytt beslut om det ska förlängas.

– Vi tar nu det säkra före det osäkra och inför distansundervisning under en period för att säkerställa att smittspridningen bromsas in, säger Håkan Filipsson, pressansvarig på Haninge kommun.

Hög beredskap

Onsdagens undervisning ställs in så att lärare kan planera för distansundervisningen, vilken ska vara i gång från torsdag.

– Vi har haft en hög beredskap för att hantera lokala utbrott av smitta och förberett för hur vi kan gå över till distansundervisning vid behov, säger Håkan Filipsson.

Huruvida det kommer att genomföras smittspårning är för tidigt att svara på, enligt Håkan Filipsson.