I ett samtal med kronprinsessan Viktoria och prins Daniel så avhandlades ämnen om hållbarhet, omdaning Bro och företagande. Fredrik Kjos berättar att kronprinsessparet kontaktade honom direkt och ville få till mötet.

Var kronprinsessparet intresserade av något speciellt ämne?

– De var intresserade av att vi är en kommun som växer och hur vi växer, de hade frågor om sånt.

Inom detta område diskuterades frågor om: skola, vägar och infrastruktur.

Vad berättar du då?

– Det jag berättar är att vi vill hitta en väg där vi kan möta befolkningsutvecklingen på ett bra sätt. Det gäller att hitta en nivå där dessa frågor bli rätt och där har förvaltningen tagit fram en plan för det, jag har inte det exakta svaret.

Inget annat parti inbjudet

Inget annat parti var inbjuden att delta vid mötet med kronprinsessparet. Det här har fått Miljöpartiets gruppledare Sara Ridderstedt att reagera starkt. I ett sms till Mitt i skriver hon:

”Demokratin är satt ur spel när alla de väljare som röstat på något av oppositionspartierna gång efter annan inte blir representerade och stängs ute från viktiga sammanhang. Det begränsar insynen och möjligheten att företräda de vi är valda att representera”.

Hur kommenterar du Miljöpartiets kritik?

– Det är tråkigt att den här synen finns. Vi fick strikta förhållningsregler att inte prata om det här mötet innan det var genomfört och det respekterade vi självklart, säger Fredrik Kjos.