Rävudden visar sig från sin bästa sida när Mitt i tar en promenad dit ut, tillsammans med poddaren Fredrik Söderholm. Solen får Mälaren att glittra, löven knoppas på björkarna och vänliga moln seglar över gräsmattan.

Här blir det musikfest i sommar. Den 5 augusti bjuder Fredrik Söderholm in till Gott snack-festivalen.

– Jag har tänkt på den här platsen länge och undrat lite varför ingen ordnat något här. Den är ju perfekt, säger han.

Fredrik Söderholm växte upp i Gröndal och kan trakten som sin egen bakficka. På Rävudden har han ätit matsäck med andra dagisbarn fler gånger än han kan räkna och när han blev äldre letade han orienteringspunkter här på idrottslektionerna. Nu återvänder han alltså med ett hjärteprojekt.

– Här ska scenen vara med utsikt över vattnet, berättar han och nickar mot den stora kala klippvägg som gränsar av området i ena änden.

Scenen ska vara framför klippan, med utsikt över Mälaren, berättar Fredrik Söderholm.

Scenen ska vara framför klippan, med utsikt över Mälaren, berättar Fredrik Söderholm.

Angie Gray

Rävudden ligger vid Vintervikens norra sida, en kort promenadväg från caféet Winterviken.

Rävudden ligger vid Vintervikens norra sida, en kort promenadväg från caféet Winterviken.

Angie Gray

Har haft flera poddar

De band som hittills är bokade är indiepopbandet Division 7, countryartisten Rebecka Sandberg och indietrion Tiger. Flera andra står på kö. Dessutom blir det konstutställningar, dj-musik, spådam, food trucks – och en livepodd med Fredrik Söderholm.

Det är som frispråkig och självutlämnande poddare som 31-årige Fredrik Söderholm gjort sig känd. En av de mest uppmärksammade är serien "Hej jag heter Fredrik", där han berättade om sin kamp för att bli kvitt ett kokainmissbruk. Den gjorde han som anställd på P3, 2019. Sedan valde han att bli sin egen och gick vidare med poddar som "Sorry, allt gick åt helvete" med Ola Rapace och "Schulman & Geniet".

Har en radioshow

Numera har han podden "Rullar vi?", ihop med Julia Frändfors. Och så driver han morgonradioshowen Gott snack, "med ambitionen att sända ofiltrerad och gränslös morgonradio". Det var under arbetet med den som idén till festivalen föddes.

– Till Gott snack bjuder in sådana som vi tycker är roliga och intressanta och förtjänar uppmärksamhet. En del är riktigt kända men inte alla. Jag tar den idén vidare till festivalen. Vi är en liten arbetsgrupp som jobbar för att få allt på plats, säger han.

Rävudden ligger längst ut vid Vinterviken och är populär. Den kommer inte att hägnas in under festivalen, som ska pågå klockan 15–23. Inträde kommer inte heller att krävas, men Fredrik Söderholm hoppas att många vill köpa stödbiljetter. Och så söker han sponsorer.

– Vi vill gärna ha kontakt med lokala företag som kan bidra och samtidigt komma hit och berätta om sina grejer under festivalen. Lokala konstnärer och andra får också gärna höra av sig om de vill medverka, säger han.

Fredrik Söderholm vill ha en "välkomnande och mysig" festival på Rävudden. Och den som vill kan ta ett dopp mellan låtarna.

Fredrik Söderholm vill ha en "välkomnande och mysig" festival på Rävudden. Och den som vill kan ta ett dopp mellan låtarna.

Angie Gray

Hoppas på folkfest

Fredrik Söderholm hoppas på en folkfest. Att han ska ta väl hand om Rävudden är ett löfte:

– Jag har många minnen härifrån och en massa känslor för den här platsen. Jag kommer inte att låta en enda filt ligga kvar och skräpa efter festivalen.