En efter en öppnar de nya restaurangerna i Katarinahuset vid Slussen.

Nu står det även klart att en ny restaurang öppnar i lokalen ut mot Södermalmstorg, där McDonalds tidigare låg.

Det är krögaren Acki Kokotos som ska driva en fransk bistro.

– Slussen har varit en viktig plats för handel och möten sedan Stockholm grundades. Under många år har platsen varit tråkig, näst intill ogästvänlig, men nu ser vi ett nytt Slussen växa fram och den resan vill vi vara med på, säger han i en kommentar.

Andra krogar han driver är Un Poco, Gioia, Balzac och Noema. Nya restaurangen öppnar i februari 2025.

– Vår ambition är att skapa riktiga Stockholmsklassiker och här är vi dessutom på klassisk mark. Vi väljer platser med omsorg, våra restauranger ska ligga där det är livfullt och mycket folk i rörelse. Inget slår Slussen där.

Så här är det tänkt att Mälarterrassen ska se ut, sett från nya torget på vattnet. Flera restauranger ska flytta in där.

Så här är det tänkt att Mälarterrassen ska se ut, sett från nya torget på vattnet. Flera restauranger ska flytta in där.

DBOX/Foster + Partners

Blir krogtätt

Det börjar bli tätt mellan krogarna vid Slussen. Svenska brasserier har på kort tid slagit upp portarna till Gondolen och Café Klotet, i maj öppnar även deras takrestaurang Pelago.

Inom ramen för Slussenbygget växer även Mälarterrassen fram. Det blir en terrasserad byggnad i tre våningar på Södermalmssidan, ner mot vattnet. Där ska sex restauranger ta plats. De är planerade att öppna successivt från senhösten 2025 till sommaren 2026.

Dessutom ska Nobis AB – som bland annat driver Operakällaren och Café Opera – öppna en restaurang under Guldbron. Den väntas slå upp portarna 2026.