Mimi Eliasson står i köket och steker burgare. In dundrar ett tjugotal hungriga juniorgolfare, redo för lunch. Den nya restaurangen på Ekholmsnäs golfklubb är i full gång.
– Jag fick frågan om jag ville driva den och sa ja direkt, säger Mimi Eliasson med ett stort leende.
Hon är född i Colombia och uppvuxen i Spanien. Utbildad kock vid den prestigefyllda franska skolan Le Cordon Bleu. I Madrid arbetade hon på restauranger med stjärnor från Michelin.
För två år sedan flyttade hon till Sverige efter att ha mött kärleken här. Därefter har hon arbetet i köken på Österåkers och Lidingös golfklubbar.
För två år sedan flyttade Mimi Eliasson till Sverige för kärlekens skull.
Angie Gray
Recept från Karibien och Spanien
Nu ska hon driva sin egen restaurang för första gången.
– Att laga mat är att ge kärlek till andra människor. Jag vill göra riktigt bra mat, för hjärtat och själen, säger hon.
Menyn har fokus på recept från Karibien och Spanien.
– Vi har en sommarmeny med karibisk mat. Bland annat sancocho, som är en klassisk karibisk soppa med olika rotfrukter och pumpa. Det blir även sallader med vattenmelon, ananas och entrecote. Och ceviche med mango och drakfrukt. Mycket färgstarka rätter!
Restaurangen kommer även att hålla öppet under vintern.
Angie Gray
Överleva vintern
Under vintersäsongen är tanken att anpassa utbudet till efterfrågan.
– Vi börjar med lunchservering, men finns intresset öppnar vi även på kvällarna. I sommar har vi öppet till 21.
Hon ska även anordna evenemang för företag.
– I sommar har vi företagsmiddagar med sju rätter. I vinter kan det bli evenemang med koppling till dem som åker skidor.