Regionens förslag på förändringar inom SL-trafiken för nästa år är ute på remiss. Slutgiltigt beslut om förändringarna brukar tas under hösten för att sedan träda i kraft i december då SL går över till vintertidtabell.

Här är vad som är föreslaget för innerstan.

En rockad

För busslinje 54, 57, 65 och 77 föreslår trafikförvaltningen en paketlösning.

Buss 54 (Reimersholme–Hjorthagen) läggs om och tar över linje 57 från Kungsträdgården, vidare förbi Södra station till Sofia. Sträckan som försvinner mellan Reimersholme och Kungsträdgården plockas upp av linje 65 och linje 77.

Linje 65 (Fredhäll–Skeppsholmen) dras mellan Scheelegatan och Kungsholmsgatan i stället för Fleminggatan–Blekholmsterassen.

Linje 77 (Liljeholmen–Karolinska sjukhuset) förlängs från sjukhuset till Frösundavik och får fler avgångstider.

Linje 57 (Frösundavik–Sofia) läggs ner och ersätts i delar av de andra linjerna. De som åkt den bussen från Tengdahlsgatan får alltså nu ta 54:an för att ta sig till Slussen och vidare norrut.

https://www.mitti.se/nyheter/inget-gehor-for-kritik-fran-soder-och-hjorthagen-nar-bussar-dras-om/repudo!S3PikfVfwW16qTNuL3UUjw/

Ny rutt för 56:an

Buss 56 mellan Hornsberg och Stora Essingen föreslås få ny sträckning och i stället gå mellan Fridhemsplan och Tomteboda. Linje 1 ska täcka upp sträckan Fridhemsplan–Stora Essingen, som försvinner.

Två hållplatser på Lilla Essingen och fyra hållplatser i en riktning på Stora Essingen som hört till 56:an tas bort.

Under påsken i år väntas arbeten i tunnelbanan på Söderströmsbron, mellan Gamla stan och Slussen. Medan det pågår ersätts röda linjen helt av gröna.

https://www.mitti.se/nyheter/norr-och-soder-gor-gemensam-sak-for-att-fa-tillbaka-buss-55/repuby!gWqbmuM7t870Z7xZK4aDSw/