Den senaste tidens inbrottsvåg har inte gått Företagarna i Tyresö förbi. Företagarna organiserar företagare lokalt och verkar för deras intressen.

Vad har ni fått för bild av läget?

– Det är en sorglig historia måste man säga och det är klart småföretagen blir påverkade. Hur man ska hindra vågen vet inte jag, det måste vara något missmod eller antipati mot samhället, säger Eero Lepp.

Det han däremot vet är hur man som företagare kan försöka motverka inbrott.

– Vi har inte tid att vänta på att polisen kommer, så se till att du själv gör ditt bästa för att skydda din lokal från inbrott. Kamerabevakning är en skrämmande faktor, men håller inte brottslingarna borta.

Enligt Eero Lepp ska man försäkra sig om att man har gjort det svårt för tjuven.

– Nyligen var det till exempel någon restaurang som blev av med massa exklusiva viner. Ska man ha sådant inne måste man ju se till att man håller de ordentligt inlåsta. Försök få bort allt som har ett värde på den svarta marknaden.

Kommer inbrottsvågen påverka attraktiviteten att starta företag i Tyresö framöver?

– Jag ska inte avfärda det helt, men om någon entusiast vill starta ett företag är inte det första man tänker på att man kan bli bestulen. Generellt har man positiva ambitioner och jag tror inte det skulle hindra någon.

Han tycker dock att det är bra att tänka på att hyra en lokal i ett område där brottsligheten är låg samt förebygga lokalen med egna skydd.

– Man ska inte lita på att samhället tar hand om de här problemen, så om man startar eget framöver ska man vara medveten om att behöva satsa extra på säkerheten.