Mannen misstänks ha överfallit och våldtagit en kvinna i hennes bostad den 16 september.

Dessförinnan, i slutet av augusti, fick polisen in samtal om att en man tittat in genom fönster på bostäder på nedre botten i Blackeberg. Enligt polisen ska de sexuella ofredandena även ha fortsatt en tid efter att våldtäkten ägde rum.

Efter vad polisen beskriver som en intensiv jakt kunde den misstänkte gärningsmannen gripas. Detta skedde sent på kvällen den 24 oktober.

Dna-test

Den misstänkte våldtäktsmannen förekom inte sedan tidigare i polisens dna-register. Tekniska spår hade emellertid säkrats, och dagen efter gripandet kunde mannen med hjälp av dna-test knytas till händelserna i Blackeberg.

– Vi känner oss säkra på att gärningsmannen bakom just dessa brott i Blackeberg är gripen men vill ändå påtala vikten för allmänheten att alltid anmäla dessa brott, säger Emir Gazibegovic, operativ samordnare vid polisen i Vällingby, på myndighetens hemsida.

Misstänker stort mörkertal

När det gäller de misstänkta brotten i Blackeberg uppger polisen att det var sporadiskt mellan anmälningarna. Utöver den våldtäkt och de sexuella ofredanden mannen har anhållits för, misstänker polisen ett stort mörkertal.

Enligt polisen hör det till vanligheterna att sexualbrottslingar begår en serie av brott.

"Anmälningar är därför av yttersta vikt för polisen för att kunna göra en rätt lägesbildsbedömning och kunna verka effektivt mot dessa brott", skriver myndigheten på sin hemsida.