Kön ringlade sig lång utanför Pinbackshallen i lördags trots att det inte skulle spelas någon ishockeymatch. Istället var den nyblivne Stanley cup mästaren, William Karlsson, som spelar i Las Vegas Golden Knighs på besök. Med sig hade han den åtråvärda bucklan. Och den var det många som vill se, ta bild på och få en autograf av William Karlsson som spelade i Wings från början av sin ishockeykarriär. Någonstans kring 1 500 personer var på plats.

Idrottsprofilen Niklas Wikegård intervjuade William Karlsson om sin tid i Wings HC och William fick berätta hur han sprang omkring i Pinbackshallen som liten och åt bullar och hittade på många tokigheter. Han beskriver både den tiden och lördagens tillställning på samma sätt, ”mycket värme”.

William Karlsson blir intervjuad av Niklas Wikegård.

William Karlsson blir intervjuad av Niklas Wikegård.

Mikael Wiklund

Fantastisk dag för klubben

Även Wings ordförande, Mats Grewe, njöt av att för första gången någonsin kunna få presentera en Stanley Cup-mästare på plats i Märsta.

– Det var jätteroligt, både med publik och med William här. Det blev en fullspäckad dag för honom. William kom hit strax efter nio på morgon och vi hade fotografering med honom och hockevskolan samt med sponsorer först. Sedan släppte vi in almmänheten, säger Mats Grewe.

Det tog sin tid för alla som ville fotograferas med William och få en autograf.

– Vi skulle hålla på mellan tio och tolv men jag tror att klockan blev över ett innan alla hade fått sin autograf och bild. William tog verkligen alla som stod i kön och den var väldigt lång, säger han.

Det har varit ett minst sagt fullspäckat år för William Karlsson. Han har både blivit pappa och gift sig. Detta kulminerades med nå sina barndomsdrömmars mål – att vinna Stanley Cup.

Lång kö vid Pinbackshallen i Märsta.

Lång kö vid Pinbackshallen i Märsta.

Mikael Wiklund