Drygt 23 000 löpare har hittills anmält sig till årets Lidingölopp, som arrangeras den 22-24 september. Dippen efter pandemin kan tillhöra det förflutna.

– Löparna är på väg tillbaka. Vi har betydligt fler nu än förra året – det kan bli en riktig folkfest, säger Krister Svensson, ny generalsekreterare för TCS Lidingöloppet.

Lopp landet över har tappat löpare sedan pandemin – och än är man inte tillbaka med samma kraft som 2019. Men mellan 80 och 90 procent av löparkåren 2019 kan dyka upp i år, tror Krister Svensson.

– Vi känner medvind igen och har förstärkt organisationen med nya partners och anställda. Liksom våra loppkollegor dippade Lidingöloppet under pandemin, men vi blickar framåt nu.

Krister Svensson tänker särskilt på nästa år, då loppet fyller 60.

– Då ska vi satsa lite extra. Mer om det snart.

Nytt lopp

I årets upplaga presenteras ett nytt lopp. Det är för pojkar och flickor mellan 7 och 15 år som vill springa utan tidspress tillsammans.

– Där kan man springa med sin syster eller bror. Det är en mixad klass utan tidtagning.

– Vi har ju knatteloppet utan tidtagning sedan tidigare, och det har efterfrågats även för äldre barn och tonåringar. Vi ser fram emot att se hur det mottas.

Nytt för i år är också att 30-kilometersloppet sänds på tv4. TCS Lidingöloppet har sedan tidigare haft ett samarbete med kanalen, men sändningen har skett genom betalkanaler som Sportkanalen och Cmore.

På tv4

– Nu sänds alltså loppet på en stor tv-kanal som inte kräver någon särskild prenumeration. Utöver det sänds 30-kilometersloppet och även de andra loppen liksom tidigare i webb-tv.

Krister Svensson tror att löparna kan bli fler än väntat, eftersom fler verkar vara mer spontana nu.

– Vi får in fler anmälningar sent. Så om det blir fint väder, sett ur löparens perspektiv, kan nog många tillkomma.

"Knatteloppet är också ett sådant lopp många anmäler sig till samma dag om man får lust med det", säger generalsekreteraren Krister Svensson.

"Knatteloppet är också ett sådant lopp många anmäler sig till samma dag om man får lust med det", säger generalsekreteraren Krister Svensson.

Peter Holgersson AB