Turerna kring flygplatsens framtid fortsätter – nu meddelar ett nybildat affärsnätverk att man kan tänka sig att ta över driften. Foto: Oliver Lindkvist/arkiv

Flygledningsbolag öppnar för att ta över Bromma flygplats

Bolaget Aviation Capacity Resources (ACR) öppnar för ta över driften av Bromma flygplats, om statliga Swedavia skulle ge grönt ljus för det, rapporterar Dagens Industri.

  • Publicerad 07:21, 27 jan 2021

Statliga flygplatsbolaget Swedavia har gett beskedet att man vill avveckla Bromma flygplats i förtid, bland annat på grund av minskat resande och pandemins eventuella långsiktiga effekter för flygtrafiken.

S vill se möte om flygplatsens framtid

På regeringsnivå har Socialdemokraterna och Miljöpartiet ännu inte enats om Brommas framtid, och i Stockholm vill S att Stockholms stad samlar partiledare för att diskutera flygplatsfrågan. M i Stockholm menar dock att det är en fråga för regeringen.

Nätverk redo att ta över

Dagens Industri rapporterar nu att bolaget ACR tillsammans med investerare och samarbetspartners skapat en affärsgrupp som står beredd att ta över flygplatsen.

Blandade reaktioner efter flygbolagets besked om Bromma

Vilka investerarna är vill ACR:s vd Wilhelm Wohlfahrt ännu inte avslöja. Men han hoppas att förslaget blir intressant för politikerna att överväga. ACR grundades 2004 och har i dag hand om flygledningen på 17 flygplatser i landet – och bolaget ser en framtid för Bromma som flygplats.

– Bromma är navet för svenskt inrikesflyg. Den trafik som finns på flygplatsen kommer inte få plats på Arlanda de närmsta 20 åren, även om man beslutar sig för att investera, säger Wilhelm Wohlfahrt till Di.