En skoldag i oktober 2020 gick två av flickor till attack mot en skolkamrat, enligt en dom från Attunda tingsrätt. Bakrunden var att de blivit osams.

Den ena flickan drog enligt domen offret i håret, och fortsatte med knuffar och slag. Efter en stund kom en lärare och lyckades stoppa misshandeln. Den angripna flickan hade då ”orsakats smärta, blodvite, rivsår, rodnad och håravfall” enligt åtalet.

Vittnen och fotografier som bevis

Läraren som kom och delvis avstyrde bråket vittnade och enligt henne sa den ena flickan att ”jag fick i alla fall hennes hår” till den andra flickan, och det ska ha varit som att hon rapporterade till en överordnad.

De två åtalade flickorna förnekade brott, men flera andra elever kunde vittna och dessutom fanns fotografier som styrkte den misshandlade flickans skador.

Nu har båda flickorna dömts för misshandel i Attunda tingsrätt. Straffvärdet bedömdes till två månaders fängelse, men då de är unga och tidigare ostraffade dömdes de i stället till villkorlig dom och dagsböter. De ska dessutom tillsammans betala 10 000 kronor i skadestånd till flickan de misshandlade.