Attunda tingsrätt. Här åtalades och dömdes de två tonårsflickorna, ett drygt år efter att de misshandlat en skolkamrat på en gymnasieskola i Sollentuna. Foto: Claudio Britos

Flickor misshandlade skolkamrat – döms

Två tonårsflickor på en gymnasieskola i Sollentuna gick till angrepp mot en jämnårig flicka på skolan, enligt en ny dom. Nu har de två flickorna dömts för misshandel.

  • Publicerad 07:10, 28 jan 2022

En skoldag i oktober 2020 gick två av flickor till attack mot en skolkamrat, enligt en dom från Attunda tingsrätt. Bakrunden var att de blivit osams.

Den ena flickan drog enligt domen offret i håret, och fortsatte med knuffar och slag. Efter en stund kom en lärare och lyckades stoppa misshandeln. Den angripna flickan hade då ”orsakats smärta, blodvite, rivsår, rodnad och håravfall” enligt åtalet.

Vittnen och fotografier som bevis

Läraren som kom och delvis avstyrde bråket vittnade och enligt henne sa den ena flickan att ”jag fick i alla fall hennes hår” till den andra flickan, och det ska ha varit som att hon rapporterade till en överordnad.

De två åtalade flickorna förnekade brott, men flera andra elever kunde vittna och dessutom fanns fotografier som styrkte den misshandlade flickans skador.

Nu har båda flickorna dömts för misshandel i Attunda tingsrätt. Straffvärdet bedömdes till två månaders fängelse, men då de är unga och tidigare ostraffade dömdes de i stället till villkorlig dom och dagsböter. De ska dessutom tillsammans betala 10 000 kronor i skadestånd till flickan de misshandlade.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Vinnarna är korade i Sollentunas fototävling

Nyheter Utställning på bibblan i Tureberg startar på måndag 391 bilder av 90 personer var med i fototävlingen med fokus på Sollentuna. I fredags korades vinnaren – Ulla Koldestams bild på två påskharar.lördag 21/5 7:19

Supporterinsamling för att betala dömd klottrares jätteböter

Nyheter Djurgårdare samlar in pengar via Twitter På torsdagen dömdes en Sollentunabo för att ha målat ”DjurgårdensIF2019” på ett pendeltåg. Nu samlar Djurgårdssupportrar in pengar för att betala mannens skadestånd.fredag 20/5 15:24

Viby Basket fixar fest och protest i ett

Nyheter Manifestation i Norrviken på lördag Den 21 maj anordnar Viby Basket en manifestation på Norrvikens torg. Inbjudna är Sollentunas politiker och alla som har ett intresse och engagemang för föreningslivet och ungdomarna i Viby och...fredag 20/5 15:09