RÅNVÅG. Flera rån och rånförsök mot barn har skett under de senaste veckorna. Foto: Pia Bisbo

Flera rån mot barn i Stuvsta på kort tid

De senaste veckorna har barn i åldrarna 12 till 14 år vid flera tillfällen utsatts för rån och rånförsök i Stuvsta.

  • Publicerad 15:15, 2 feb 2021

I måndags, den 1 februari, rånades en 13-årig pojke i närheten av Kräpplaparken. Pojken var på väg till en kompis vid 18.30 när tre killar i övre tonåren kom fram till honom och frågade hur mycket klockan var. Sedan frågade de efter hans mobil och pojken lämnade ifrån sig den.

Veckan innan, onsdagen den 27 januari utsattes en 14-årig pojke för ett rånförsök vid Byalagsvägen i Stuvsta. Tre killar i övre tonåren greppade tag i pojken och krävde att få hans mobil, samt hotade att slå honom om han skrek. Pojken lyckades slingra sig loss och sprang därifrån.

En stund senare gick en 13-årig pojke med sina kompisar i gångtunneln under järnvägen i Stuvsta när tre killar i övre tonåren förföljde dem. Barnen började springa och på andra sidan tunneln slutade de äldre killarna att följa efter.

Ytterligare rån

Även den 18 januari rånades en 12-årig pojke vid fotbollsplanen, vid 16-tiden. Tre killar bad honom följa med upp i skogen. När pojken inte ville det, ryckte de hans mobil ifrån honom och sprang därifrån.

– Vi utgår från att det här är samma gärningspersoner. Det är väldigt ovanligt att det sker flera rån i Stuvsta på så här kort tid, säger Linda Hellström, brottssamordnare på Huddingepolisen.

Under ett par veckor kommer polisvolontärer att gå runt i Stuvsta under eftermiddagarna.

Ingen misstänkt är gripen för rånen och rånförsöket.