Aftonbladet rapporterar att ytterligare två personer är misstänkta för delaktighet i mordet på den 14-årige pojke som hittades i Hällkana friluftsområde i Upplands-Bro i augusti.

En pojke som är under 18 år häktades igår, den 29 november, på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord.

Den andra personen är en 18-årig man. Han kommer att begäras häktad och är i nuläget anhållen för medhjälp till mord. Detta uppger åklagaren Hanna Cardell för Aftonbladet.

En 15-åring är sedan tidigare häktad i fallet och därutöver är en man i 30-årsåldern häktad i sin utevaro och även internationellt efterlyst.

"Jag kan inte gå in närmre på hur polisen arbetar för att få tag på den misstänkte men kan bekräfta att han är häktad i utevaro och internationellt efterlyst", sa åklagaren Hanna Cardell till Mitt i i samband med att mannen i 30-årsåldern begärdes häktad i sin utevaro.

Man misstänkt för mord på två tonårspojkar – jagas av polis

En man i 30-årsåldern begärs häktad misstänkt för att ligga bakom mordet på de två tonårspojkar som hittades i Nynäshamn och Upplands-Bro tidigare i somras. Enligt åklagaren har han troligtvis flytt landet.

Det var i juli och augusti som två 14-åringar hittades döda i Stockholm – en i ett skogsområde utanför Nynäshamn och den andra i ett skogsområde i Upplands-Bro. Under hösten har flera personer häktats men därefter släppts på fri fot. I dagsläget sitter en man i 25-årsåldern och en 17-åring häktade misstänkta inblandning i mordet på den 14-åring som hittades i Upplands-Bro.

Nu häktas en man i 30-årsåldern i sin utevaro misstänkt för mordet på både pojken i Upplands-Bro och pojken i Nynäshamn. Enligt häktningsframställan misstänks han även för människorov på Termovägen i Kallhäll, vilket var den sista plats där den mördade 14-åringen i Upplands-Bro senast sågs, vilket bland andra DN rapporterat om.

Efterlyst internationellt

Åklagaren Hanna Cardell misstänker att mannen troligtvis flytt landet.

"Jag kan inte gå in närmre på hur polisen arbetar för att få tag på den misstänkte men kan bekräfta att han är häktad i utevaro och internationellt efterlyst", skriver Hanna Cardell i ett mejl till Mitt i.

Hon kan inte utveckla hur misstankarna mot mannen ser ut, men han är den första som polis och åklagare lyckats koppla till de båda morden. I häktningsframställan framgår det också att han är misstänkt för involvering i planeringen av ett eller båda morden.

Misstänkt för flera brott

Han begärs även häktad även misstänkt för ett mordförsök i Jordbro och för att ha planerat en sprängning och anstiftan till mordförsök i Handen i september. Mordutredningen gällande pojken som hittades i Nynäshamn sitter två personer häktade för människorov och medhjälp till mord och en person häktad för grovt skyddande av brottsling.

Hanna Cardell uppger att det inte finns någon prognos för när ett åtal kan väckas, mer än att det inte kommer ske innan årskiftet.

Han är häktad i utevaro och internationellt efterlys

Mannen i 30-årsåldern häktas misstänkt för två fall av mord och ett mordförsök. Han misstänks ha flytt landet.

Mannen i 30-årsåldern häktas misstänkt för två fall av mord och ett mordförsök. Han misstänks ha flytt landet.

Mostphotos

Man misstänkt för mord på två tonårspojkar – jagas av polis

30-åringen misstänks ha flytt landet, uppger åklagaren till Sveriges radio.