SNACKSFÖRBUD. Filmstaden vill stoppa medhavt snacks på sina föreställningar. Foto: Mostphotos

Flera godishån i Stockholm mot Filmstaden

Att Filmstaden vill förbjuda medhavt snacks slog ner som en godissmocka. Nu hånas biografkedjan från flera håll.

  • Publicerad 16:14, 16 apr 2022

Filmstaden gick nyligen ut och informerade om att medhavt snacks inte längre ska vara tillåtet på deras biovisningar.

Filmstaden förbjuder medhavt godis och snacks

Detta då det som besökarna äter och dricker ”är en stor del av vår affär” menar Filmstaden, samt att ” det man äter på bio är en del av helhetsupplevelsen”.

Filmstaden anser inte att det här är något stor förändring eftersom de allra flesta besökarna redan idag köper snacks, popcorn och läsk från biografernas kiosker.

Men kritiken lät inte vänta på sig.

”Hej då Filmstaden”, ”Dom vill verkligen inte ha biogäster! Alla har inte råd att betala dessa hutlösa priser på läsk och godis” och ” Värdelöst, finns barnfamiljer som har dåligt med pengar, dyrt nog med bio”, var bara några av alla kommentarer från Mitt i:s läsare.

SL:s hån

Även SL passade på att rikta en känga mot Filmstaden. I ett klipp på SL:s Facebook sitter en påskhare och förklarar att ”Hos oss får du ta med medhavd färdkost – både popcorn, punschpraliner och påskmust.

– Det blev ju en het diskussion i medierna med anledning av att Filmstaden har ändrat sina regler om medhavt godis och snacks. När den frågan var aktuell ville vi på SL passa på att påminna om vilka regler som gäller i SL-trafiken, och vi ville göra det på ett lite skojsigt sätt, hälsar Claes Keisu på SL:s pressavdelning i ett mejl.

Även Kulturhuset Stadsteatern passade på att informera om vad de har för godisregler och skrev ”På vår biograf får man ta med sig HUR MYCKET popcorn, läsk och godis man vill […] Du, glöm inte godispåsen!

Polisen varnar för "godis" med knark