Klassisk julmarknad på Stadshagen

Den 5 december är tanken att julstämningen ska spira rejält på Stadshagens IP. Då anordnar nämligen Karlbergs BK för första gången en klassisk julmarknad med bland annat lokala hantverksproducenter och klubbens ungdomslag som säljer allt från julblommor till parmesan på den ena planen .

Dessutom blir det tomtebesök, glögg, uppträdanden, och tombola. På den andra planen planeras det för olika fotbollsaktiviteter och uppvisningsmatcher.  

– Vi har även kafé och så kommer det att finnas flera foodtrucks här. Tomtenissar ska dela ut pepparkakor och annat. Det ska finnas något för alla, även om man inte vill köpa något, säger Amelia Unge som håller i eventet och även spelar i damlaget. 

Klubben söker fortfarande fler utställare, de som är intresserade kan maila julmarknad@karlbergsbk.se. 

Under dagen kommer de även att sälja julgranar, som man kan få hemlevererade. Klubben passar på att fira KB-dagen samtidigt och hoppas dra mycket folk så julmarknaden kan bli tradition. 

– Det skulle vara en kul grej eftersom det inte finns någon annan julmarknad här, säger Amelia Unge. 

För mer information se Facebook-eventet KB:s julmarknad.  

Juluppladdning kring Kungsholmstorg

Kring Kungsholmstorg planerar Kungsö företagarförening att hålla extraöppet nu på torsdag den 25 november. Julskyltningar och mängder av erbjudanden utlovas, enligt ordföranden och butiksägaren Malin Nordström.

– Många av våra medlemmar kommer att ha kvällsöppet och ha någon form av erbjudande, bjuda på glögg och pepparkakor och sånt. Vi hoppas även de som inte är medlemmar vill haka på. Vi gör det här för att gå i bräschen för att få något att hända i kvarteren och att locka ut folk på gator och torg.

De har gjort liknande julevents tidigare, dock inte förra året på grund av pandemin. Men kvällen blir också ett avstamp inför den viktiga julhandeln.

– Det behöver hända något. Man märker att folk är deppiga nu och vi behöver anstränga oss för att hitta tillbaka. Det här är vårt försök till att bidra till det.

Gå in på kungso.com för mer information.

Julmingel med tomte och dansshow

Kring Kungsholmsgatan/Pipersgatan/Bergsgatan kommer flera företag att fixa julstämning med söndagsöppet den 12 december klockan 12-15. Det blir tomte, livemusik, dans och utlottning.

Det är första gången de gör något liknande och målet är att få Kungsholmsborna att stötta de lokala butikerna. Gänget bakom eventet hoppas göra det till tradition.

– Vi måste påminna folk om att gå in i de lokala butikerna, och inte bara shoppa på nätet. Jag tror att det blir jättekul, säger Maya Majeed som driver Friends of Léon.

För mer information, sök Facebook-eventet ”Jul på Kungsholmen"

Julmat, jazz och julklappsinsamling

Den 6 december, klockan 17-20, är det dags för ”Clarion Christmas day” på hotell Amaranten då man kan handla italienska delikatesser, fixa julnaglarna, köpa en jultallrik och julinspirerade cocktails och lyssna på julig jazz från liveband.

Det är hotellets första event sedan pandemins start enligt Martin Jonsson, marknadskoordinator på hotellet som hoppas att det ska ”kicka igång julen”.

Dessutom kör de sin traditionella julklappsinsamling ”Ensam gran söker”, där de som vill kan skänka en julklapp som sedan delas ut till barn och unga i behov. Julgranen kommer att stå på plats mellan 1-16 december då man kan skänka sin gåva.

”Nytt för i år är att vi endast tar emot oinslagna julklappar. Om man inte hittar en julklapp så kan man köpa ett fint kort och hänga upp i granen så skänks den summan till Frälsningsarmen, som vi även kommer att skänka julklapparna till” uppger Martin Jonsson.

Se Facebook-eventet ” Clarion Christmas Day @Clarion Amaranten, för mer information