Förutom fler lärstudioplatser skapas även en liten undervisningsgrupp för akuta tillfälliga skolplaceringar, eller "akutskola" som kommunen också kallar det.

"Akutskolan" ska ha fem platser och i den här gruppen kommer eleven att få en möjlighet till extra ordinärt stöd av socialt utbildade yrkesgrupper förutom att de kommer att få stöd i undervisningen.

Placeringen är tillfällig, eleven är fortfarande grundplacerad i sin ordinarie skola.

För att nå målen

Lärstudioplatserna ska ge elever i behov extra ordinärt stöd bättre förutsättningar att uppfylla skolplikten och att nå målen så långt som möjligt.

Det utökade stödet genomförs efter ett beslut i grund- och förskolenämnden och totalt utökas antalet platser i lärstudios från 80 till 122 platser från och med höstterminen 2021. För 2022 föreslås satsningen uppgå till 15 miljoner kronor.

– Det här ger eleverna bättre förutsättningar för att gå ut grundskolan och ta sig vidare till gymnasiet och därmed större möjligheter inför framtiden. Därför är det här en satsning som jag är oerhört stolt över, säger Tobias Hammarberg ( L), ordförande i grund- och förskolenämnden.