Granängsringen julpyntas med en stor upplyst julkula liknande den vid busstorget. Foto: Tony Ytterstedt

Fler juleljus i Tyresö i år

Tyresö lyser i år upp extra mycket i juletider. Kommunen har satsat på belysning.

  • Publicerad 14:20, 17 dec 2021

Tre nya platser i Tyresö julpyntas extra mycket i år, enligt kommunen. Det är torget i Granängsringen, Alléplan och Krusboda torg.

– Vi har satt upp stora julgranskulor vid till exempel vid Granängstorget. Vi har spotlights som projicerar stjärnor i marken vid bland annat Krusboda torg och vid Alléplan har vi upplysta större snöbollar vid rondellen, säger Andréa Hedin, avdelningschef vid kommunens samhällsmiljö- och infrastrukturavdelning.

Ska öka trivseln

Syftet med den extra julbelysningen är att "öka trivseln och tryggheten för Tyresöborna".

Tyresöbor verkar gilla belysningen, berättar hon.

– Satsningen väcker glädje och stolthet bland våra medarbetare som får så mycket positiv respons från Tyresöborna.

Politiskt initiativ

Initiativet kommer från politiskt håll.

– Det fanns det ekonomiska utrymmet. Led-belysning drar lite energi och den kommer att kunna användas i många år. Vi tycker att det är en bra investering som kommer alla Tyresöbor till del, säger Anita Mattson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Förra året fanns det ny julbelysning längs med Tyresövägen och Bollmoravägen.

– I år vill vi sprida glädje på några fler ställen. När det är som mörkast, att få ha mysigt omkring sig då är faktiskt inte oviktigt, säger hon.

Julbelysningen kommer att finnas kvar en bit in i januari. Det finns också juleljus vid till exempel Tyresövägen och busstorget.

Julbelysningen invigdes av bland annat Anita Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande, och förskolebarn. Foto: Maria Harvig