Redo. Kalle Setterberg på plats vid Flatens padelbanor. Foto: Aron Jegers

Flatenbadet har fått fyra nya padelbanor

Racketsporten padel fortsätter att växa i Stockholm. De senaste tillskotten av banor är placerade intill campingen vid Flatenbadet.

  • Publicerad 14:20, 24 jun 2021

Det är de fyra tennisbanorna, nära campingen, som nu förvandlats till padelbanor. Bakom satsningen står företaget We Love Padel som samarbetar med campingkedjan First Camp.

– Vi bygger banor på ett antal av deras campingplatser. Här fanns det inte plats på campingen men vi kom i kontakt med de som drev tennisbanorna och tog över arrendet. Under hösten byggde vi banorna och la ut en padelmatta. Det var dock inte så lyckat att lägga ut mattan under hösten så nu har vi lagt en sprillans ny matta, säger Kalle Setterberg, vd för We Love Padel. 

Lugn lummig plats

Banorna stod klara i april, är öppna klockan 7-22 och bokas via appen Playtomic. Det finns även möjlighet att hyra racketar och köpa bollar på plats, berättar han.

– Padel växer jättemycket och det här är en lugn lummig plats som är väldigt trevlig med en fin klubbmiljö. Vi kommer köra ungdomssatsningar och kids camp för barn. Och om företag vill ha padel anordnar vi gärna det, säger han.

"Se bara på gymmen"

Padel, som kan beskrivas som en blandning av squash och tennis, har blivit superhett i Stockholm det senaste året och väldigt många hallar och banor har byggts på kort tid. Frågan är om behovet av banor och hallar är lika stort när nyhetens behag lagt sig.

– Jag tror det är en sport som är här för att stanna. Se bara på gymmen. Om man går tillbaka till mitten av 1980-talet fanns det inte särskilt många, men nu finns de överallt. Alla som vill ska ha en möjlighet att få en tid och då behövs det banor, säger Kalle Setterberg.