Hanami 2023

När körsbärsträden slår ut firar göteborgarna gladeligen våren med en picknick – precis som de gör i Japan. När Göteborgs botaniska trädgård nu fyller 100 år öppnar de för firande i två hela dagar. Det bjuds på japansk dans, kampsportuppvisning, kalligrafiutställning, cosplay, teprovning och annat kul. Så packa picknickkorgen eller prova maten hos någon av dagens foodtrucks eller i restaurangen. Söndagen har fokus på familjeaktiviteter. 

Plats: Göteborgs botaniska trädgård, lördag-söndag, 29–30 april, kl. 11.00–15.00. 

Djurfritt 2023. Brazil Jack är världens äldsta turnerande cirkus. Bara en sån sak.

Djurfritt 2023. Brazil Jack är världens äldsta turnerande cirkus. Bara en sån sak.

Pressbild

Cirkus Brazil Jack

Brazil Jack presenterar sitt nya djurfria program med en show utöver det vanliga. Enastående cirkuskonstnärer från jordens alla hörn tar sig an de fyra elementen: eld, vatten, luft och jord i en show sprängfylld av action, humor, skönhet och festivitas. Cirkussfärens bevingade kungar och drottningar i den flygande trapetsen tävlar i tapperhet endast med akrobaterna på sina motorcyklar i dödsgloben. Och som om inte det vore nog översköljer tropiska ösregn ett spektakulärt program.

Plats: Heden, premiär torsdag 27 april, kl. 18.00. På plats till och med 1 maj.

The Undertones. Rockar snart på Pusterviks scen.

The Undertones. Rockar snart på Pusterviks scen.

Pressbild

The Undertones

The Undertones bildades 1976 av fem tonåriga vänner från Derry, Nordirland. Debutsingeln Teenage Kicks kom 1978 och är idag något av en poppunkklassiker. Det är hela 40 år sedan de senast var i Sverige, men nu är det äntligen dags för bandet att fira med en 45-årsjubileumturné. Hugh Cornwell, tidigare sångare och gitarrist i Stranglers, får man på köpet då han följer med som gäst.

Plats: Pustervik, fredag 28 april, på scen cirka kl. 20.00.

Standup med Fredrik Andersson. En exklusiv standupshow som tänjer på humorgränserna.

Standup med Fredrik Andersson. En exklusiv standupshow som tänjer på humorgränserna.

Ulrika Campbell

Fredrik Andersson – Standup

Fredrik Andersson är en prisad ståuppkomiker som medverkat i TV-program som Släng dig i Brunnen, Robins och Roast på Berns. Med sin mörka humor och briljanta hantverk är Fredrik i dag en av Sveriges roligaste komiker. Fredrik har länge glatt publiken med sina sylvassa skämt och prisbelönta soloshower. Men de senaste åren har han blivit mer och mer allmängods och är en av de mest sedda komikerna på nätet.

Plats: Stora scenen, Stora Teatern, fredag 28 april, kl. 17.30–18.50. Kristallbaren öppnar en timme innan.

Slakthuset Saturdays. Lyfter och presenterar göteborgska och västsvenska hantverksproducenter av mat och dryck.

Slakthuset Saturdays. Lyfter och presenterar göteborgska och västsvenska hantverksproducenter av mat och dryck.

Tovatt Architects & Planners

Slakthuset Saturdays #1

Premiär för Slakthuset Saturdays – en urban matmarknad i Slakthuset. Slakthuset lyfter och presenterar göteborgska och västsvenska hantverksproducenter av mat och dryck. Sista lördagen i månaden, mitt i hjärtat av Göteborgs växande Matmekka. Bara bra grejer gjort eller odlat nära dig. Hur lätt är det att ta sig hit? Typ busenkelt. En hållplats från Drottningtorget. Sex olika spårvagnslinjer stannar vid Gamlestads Torg. Därifrån är det en minuts promenad och du är framme.

Plats: Slakthuset, lördag 29 april, kl. 11.00–16.00.