HÄSTSURF. Ägarna till ponnyexpressen testade att surfa bakom sina hästar i Djurgårdsbrunnskanalen. Foto: Ponnyexpressen

FILM: Här surfar de efter hästar i Djurgårdsbrunnskanalen

Går det att surfa bakom en häst? Den frågan ställde sig ägarna till Ponnyexpressen och bestämde sig för att testa.

  • Publicerad 13:51, 1 jul 2021

Ponnyexpressens fyra svarta shetlandsponnyer brukar vanligtvis delta på Sweden horse show och andra hästevenemang.

Men på grund av pandemin har allt ställts in. För att aktivera hästarna har flera förslag diskuterats.

– Kreativiteten har flödat. Till slut var det någon som sa ”det borde ju gå att surfa efter en häst” och vi bestämde oss för att testa, säger Anton Lundström som driver Ponnyexpressen tillsammans med sin sambo Sara Rosenblad.

Perfekt plats för hästsurf

En tidig lördagsmorgon lastade Anton och Sara in sina hästar i en transportvagn bakom bilen och åkte till Djurgårdsbrunnskanalen, som de ansåg vara en exemplarisk plats att testa hästsurfing på. Kanalen bjuder på en cirka 400 meter lång raksträcka utan störande stolpar. Samtidigt finns det en grusväg längs kanalen som hästarna kunde springa på.

– Vi var där vid femtiden på morgonen för att vara helt ensamma. Vi testade flera olika brädor och det fungerade verkligen, säger Anton Lundström.

Tyckte hästarna det var roligt?

– Ja, verkligen. De är vana att springa och göra annorlunda saker, men de har inte varit möjligt att göra så mycket under pandemin.

Har någon annan gjort det här tidigare?

– Utomlands har jag sett det, men vi var nog först i Sverige. Jag har i alla fall aldrig hört talas om någon som surfat bakom en fyrspann, särskilt inte i Djurgårdsbrunnskanalen. Det här måste vi garanterat göra om, säger Anton Lundström.

Se hela filmen här