Det var i torsdags vid 17.25 som polisen fick larm om en pågående misshandel på buss 676 i höjd med Brottby.

Bussen var en dubbeldäckare och det ska, enligt en polisrapport redan från Norrtälje ha hörts oväsen från ovanvåningen. Snart började det också lukta rök därifrån.

Chauffören stannade bussen i höjd med Brottby. Han gick upp till de två störande passagerarna och bad dem kliva av. Då ska en av dem ha gått emot honom och skrikit ”du ska bara göra ditt jävla jobb”.

Männen greps

Tumult uppstod och chauffören blev angripen. När en passagerare ringde polisen blev han hotad. En passagerare ska enligt polisrapporten ha blivit slagen i ansiktet och bakhuvudet mellan 20 och 30 gånger. En tredje fick knytnävsslag i ansiktet. En fjärde fick en tumme tryckt mot halsen och en femte blev armbågad i ansiktet och fick fläskläpp.

De två männen gav sig i väg och fångades sedan upp av polisen.

– De är identifierade och vi har hållit förhör. Det finns vittnen och målsägare, säger Mats Eriksson på polisens mediecenter. 

Det pågår nu en utredning av det inträffade, som inledningsvis rapporterades som misshandel av enbart chauffören.

–  Han blev inte angripen själv utan fick en armbåge eller axel mot sig när han skulle gå emellan. Han blev ändå ganska chockad, säger Transdevs pressansvarige Stefan Johansson kommenterar.

Hur ser ni på det som hände?

– Det är allvarligt att vår personal och passagerare utsätts får något sådant. Han gjorde helt rätt som stannade bussen och larmade polisen och därmed avstyrde det som hände. Det är flera som agerat rådigt.