Indragen. Kommer inte fram. Foto: Stefan Källstigen

Felparkeringar stoppar buss 113 i Huvudsta

Resenärer på Jungfrudansen saknar sin buss. På grund av felparkerade bilar har buss 113 upphört att trafikera sträckan.

  • Publicerad 06:48, 13 okt 2021

Det är inte första gången den slingriga gatan med tre busshållplatser i Huvudsta vållar problem för SL.

Snövallar och vägarbeten gjorde så sent som ifjol att buss 113 inte kunde passera och göra stopp på hållplatserna utmed Jungrudansen, där bland annat äldreboendet Skoga ligger.

Och sedan ett par veckor har resenärerna återigen varit utan sin buss.

– Nu måste man gå ned till Storgatan. Det är illa, vi är många här som är i behov av bussen, säger en av flera boende som ringt Mitt i om sin buss.

Svårt komma fram

Enligt SL har sträckan dragits in på grund av framkomlighetsproblem.

Felparkerade bilar, i synnerhet bilar som parkerar på eller invid hållplatserna, gör att bussar kan fastna på sträckan vilket orsakar störningar för hela linje 113, skriver SL:s presstjänst på Mitt i.

Solna stad måste lösa trafikproblemen innan bussarna kan återvända.

"Arriva, som kör trafiken i Solna på uppdrag av SL, har informerat Solna stad om att vi därför inte kan trafikera Jungfrudansen. Vi har inte ännu fått något besked från Solna stad kring hur, eller när, framkomlighetsproblemen vid Jungfrudansen kan lösas. Frågan ligger med andra ord för närvarande hos Solna stad som är väghållare", skriver SL.

"En balansgång"

Solna stadsmiljöchef David Nordin uppger uppger att frågan är en balansgång att hantera, och att staden ser över parkeringssituationen:

"Vi arbetar just nu på en lösning ihop med Arriva för att få tillbaka busstrafiken så snart som möjligt. Det kommer att kräva vissa förändringar i regleringen av parkeringarna längs vägen, så det är en balansgång mellan att tillhandahålla ett parkeringsutbud och att främja busstrafikens framkomlighet", skriver han till Mitt i.