Derbydags. Den 12 juni möter FC Järfälla grannen Kungsängen IF på Järfällavallen. Foto: FC Järfällas arkiv / Mostphotos

FC Järfälla arrangerar välgörenhetsderby

Fotbollsderbyt den 12 juni mellan Kungsängens IF och Järfälla FC blir ett välgörenhetsevenemang. Järfällalaget har beslutat att alla pengar oavkortat ska gå till Järfälla kvinnojour.

  • Publicerad 13:03, 10 jun 2022

Vi har en viss skyldighet att bidra till samhället

Metin Bilgic, medieansvarig i FC Järfälla och initiativtagare till välgörenhetsevenemanget. Foto: Privat

Den 12 juni möter FC Järfälla Kungsängens IF på Järfällavallen. Men det kommer inte endast vara ett derby, en stor del av pengarna som kommer in under dagen går oavkortat till Järfälla kvinnojour.

– Vi har haft ett samarbetet med dem länge där de har haft en banderoll vid våra matcher. Men jag kände att vi kunde göra mer, de gör ett väldigt viktigt och bra arbete, säger Metin Bilgic, initiativtagare och medieansvarig i FC Järfälla.

FC Järfälla spelar i dag i division två och deras höga placering var också något som fick Metin att starta initiativet.

– Vårt herrlag spelar i den högsta divisionen av alla fotbollsföreningar i Järfälla, så då kände jag även att vi har en viss skyldighet att bidra till samhället och att inte bara ha fotboll i fokus.

Inspirera fler

Matchen börjar vid 15.00 men redan vid 12.00 kommer flera aktiviteter starta. Både hoppborg och lotteri samt försäljning av kläder står på schemat.

Metin Bilgic har flera förhoppningar på dagen. Att det blir bra väder? Absolut, men även att fler föreningar kan ta efter.

– Jag hoppas att folk känner att detta är en bra grej, en femtiolapp till entrén kan vara lite för en person men tillsammans blir det en del. Sen hoppas jag att fler kan göra liknande initiativ, vi har en tendens att klaga på saker men gör inte så mycket åt det.

Välgörenehetsevenemanget börjar klockan 12.00 på Järfällavallen och pågår till 17.00.