Planen var att fritidsgården och biblioteket i Flemingsberg skulle flytta in i Fleminghallen. Men efter en tvist med hyresvärden har lokalerna stått tomma i 4,5 år. För ett par veckor sedan kunde Mitt i Huddinge avslöja att kommunen hittills betalat 6 miljoner kronor för de tomma lokalerna – och sitter fast i ett avtal till 2036. Enligt kommunen har man ännu inte lyckats hitta någon hyresgäst.

https://www.mitti.se/nyheter/kommunen-har-betalat-6-miljoner-for-tomma-lokaler/repuet!wEBOI7Pxtc3OJR990e2elg/

Efter artikeln blev Mitt i Huddinge kontaktad av Mathias Mjörnefeldt, privat hyresvärd, som säger sig vara intresserad av att hyra lokalerna.

– Jag vill starta en laserdomearena. Det är en jättebra plats för det. Jag visade intresse redan förra våren och har legat på kommunen, men jag får inget besked, säger han.

Enligt Mathias Mjörnefeldt lämnade han in en affärsplan i februari. Han vill ha en hyrestrappa med rabatterad hyra de första åren, men är öppen för att förhandla.

– Jag tycker att det är märkligt att de inte visar större intresse, säger han.

"Kräver separat entré"

Bo Källström pratade med Mathias Mjörnefedlt för någon vecka sedan.

– Jag vet att man håller på att titta på speciallösning med en separat entré. Det kommer att krävas om det ska funka, säger han.

Vore det här en bra lösning?

– Jag tycker det, vi skulle få täckning för våra kostnader. Det är en sportaktivitet som hyresvärden rimligen inte kan ha några synpunkter på, tänker jag.

Varför har det inte hänt något på ett år om intresse funnits hela tiden?

– Jag kan inte de exakta turerna, det är förvaltningen som har haft kontakten.

Mitt i Huddinge har sökt förvaltningsdirektören upprepade gånger utan resultat.

S kräver oberoende utredning

Efter Mitt i:s artikel har även Socialdemokraterna reagerat och lagt ett förslag till kommunstyrelsen om att undersöka möjligheten att omförhandla avtalet. S kräver också en oberoende granskning som utreder hanteringen av Fleminghallen.

– Det är hög tid att få stopp på miljonrullningen, hyra ut de tomma lokalerna och presentera åtgärder för att liknande slöseri med våra gemensamma skattekronor inte ska få ske igen, säger Sara Heelge Vikmång (S), gruppledare och oppositionsråd, i ett pressmeddelande.