Under cirka två veckor har de besökt sju av Järfälla kommuns äldreboenden. Nu har de kommit till det åttonde och näst sista. När Mitt i är på plats vid Olovslunds äldreboende har duon redan hunnit ställa upp sitt tält och sina bärbara ugnar.

– Vi har ju snart gått igenom alla äldreboenden som kommunen har. Det är underbart och glädjen man har sett är otrolig, säger Mickael Orre, som äger företaget Pizzabaren.

I ugnen är det cirka 400 grader varmt och det tar två till tre minuter innan pizzan är klar.

I ugnen är det cirka 400 grader varmt och det tar två till tre minuter innan pizzan är klar.

Mira Hedberg

Tillsammans med sin son Simon Ceberg tar han emot förfrågningar från både företag och privatpersoner som vill ha pizza serverad på evenemang. De bakar dem på plats med hjälp av sina bärbara ugnar, bänkar och tält.

Bakar 20 pizzor

I dag gör de runt 20 pizzor till 39 boende på Olovslunds äldreboende. Två av dem är Britt Johansson och Sven Plosjö, som snabbt tar sig an sina nygräddade pizzor.

 Britt Johansson och Sven Plosjö känner sig nöjda med pizzan.

Britt Johansson och Sven Plosjö känner sig nöjda med pizzan.

Mira Hedberg

– Jag tog salamipizza, den var väldigt god. Nästa blir Vesuvio, säger Britt Johansson.

– För mig spelar det ingen roll vad för sort det är, bara jag får pizza, säger Sven Plosjö och hugger in på sin kycklingpizza.

Började med en ugn

Mickael Orre har drivit sin egen verksamhet, Trivselkiosken, sedan 1995. Det är en tjänst som vänder sig till företag som vill ha godislådor, kylskåp med dryck och fikalådor på arbetsplatsen. Men under coronapandemin kom allt färre beställningar in.

– Det var ju främst företag jag jobbade med men alla skulle ju jobba hemma då. Då kom tanken på att starta något som heter "Pizzalådan", säger Mickael Orre.

Det var en digital tjänst där företag kunde sitta hemma och digitalt "laga" pizza, för att sedan få ingredienser hemlevererat. Samtidigt som de lagade pizzan kunde de vara uppkopplade digitalt med sina kollegor, och det blev som en form av tillställning.

Lager och kontor ligger vid Sollentunagården i Norrviken, och när taket i företagsbyn lades om fick Mickael Orre plötsligt en förfrågan från takläggarna.

– De märkte att jag pratade mycket om pizza och undrade om de kunde anlita mig och servera pizza till deras 20 arbetare, berättar han.

Med ett vingligt plastbord, en enstaka pizzaugn och ett tält som var nära på att rasa tog han på sig uppdraget. Ryktet spred sig och plötsligt ville fler anlita honom för att laga pizza på plats, på studentskivor, fester och företagsevenemang.

Uppskattas av de äldre

Det här blir andra året som Mickael Orre och Simon Ceberg serverar pizza på äldreboenden.

Mickael Orre lägger på ingredienserna medan sonen Simon Ceberg håller koll på ugnen och skär upp pizzan.

Mickael Orre lägger på ingredienserna medan sonen Simon Ceberg håller koll på ugnen och skär upp pizzan.

Mira Hedberg

– Det är nog inte så ofta de får pizza. Det är fint att se deras uppskattning, att någon kommer hit och engagerar sig för just dem, säger Mickael Orre och tillägger:

– Vi brukar också göra i ordning fem till sex pizzor till nattpersonalen, eller om någon äldre är sugen på en pizza på eftermiddagen. Det uppskattas verkligen

Hur går det att jobba tillsammans som far och son?

– Det har funkat bra, han har varit anställd i mitt företag i över tio år nu. Jag kan dock tänka mig att vissa familjer inte skulle kunna jobba tillsammans. Men Simon är inte bara min son, han är min bästa vän.