6 juni närmar sig och på detta datum väntas nationaldagsfirande runt om i Sverige. Efter pandemi och allehanda digitala firanden gör sig kommunen åter redo att välkomna Upplands-Brobor till en familjefest. Platsen är i vanlig ordning Kungsängens hembygdsgård. Klockan 11-15 blir det aktiviteter för stora och små. 

Barnteatern Ludde

Utöver traditionellt firande uppträder teater Pero med barnföreställningen ”Ludde”. Deltagare från funkisfestivalen bjuder på konsert och så också elever från kulturskolan. Från de sistnämnda utlovas både musik och dans. 

Mellan scenframträdanden kommer det finnas fika­försäljning och foodtrucks. Bibblans after school-verksamhet finns på plats under nationaldagen med allehanda pysselstationer. 

Amanda Ginsburg på scen

Klockan 13 lirar jazzsångerskan Amanda Ginsburg med band. Hon har vunnit grammisar för både debutalbumet ”Jag har funderat på en sak” och uppföljaren ”I det lilla händer det mesta”. 

Ginsburg har synts i folkkära program som Allsång på Skansen och Doobidoo. Nu kommer hon för att fira nationaldagen i Kungsängen.

Medtag picknickfilt

Klockan 14 blir det traditionell folkmusik, folkdans och kör. Det är fri entré till nationaldagsfirandet. 

Arrangörerna hälsar inför festligheterna: ”Medtag gärna egen picknickfilt! Det kommer att finnas sittbänkar för de som inte vill sitta på backen. Förbered er på en heldag full av roliga aktiviteter för alla åldrar!”.