Pressbyrån experimentverkstad PBX på Rådmansgatan har börjat sälja blodbrownies. Som ordet antyder innehåller den 20 procent blod från nötkreatur.
Michelle Isberg som har butiken berättar att kunderna visat stort intresse för den nya kakan.
– Folk frågar ofta ”är det verkligen riktigt blod?"
”Djupare kakaosmak, lite jordig”
Enligt Michelle och kocken som tagit fram receptet, Sofia Lundvall, smakar den inget blod alls.
– Blodet bidrar bara till en djupare och mer mustig kakaosmak, säger Sofia Lundvall.
Michelle Isberg har sålt blodbrownien i några veckor och säger att intresset är stort.
Karl Meyer von Bremen
Inget för vegetarianer
Den udda kreationen är resultatet av ett forskningsprojekt från stiftelsen Axfoundation kallat ”Blod och Rova”, med syfte att ta tillvara på mer av djuret.
Kakan marknadsförs som en hjälp mot dippande järnnivåer, exempelvis vid mens eller träning.
För dem som äter kött i alla fall.
– Vi äter bara tre procent av nötblodet trots att det är så näringsrikt, resten går till biogas eller djurfoder, säger Sofia Lundvall.