Vid 18-tiden på lördagen larmades polisen om skottlossning i Skogås centrum. En skadad tonåring fördes från platsen till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Reine Berglund var en av poliserna som larmades till platsen. Han säger till Expressen att han kände igen den skjutne pojken.

– Det är fruktansvärt. Det är en kille vi har haft oro för sedan tidigare, säger han till tidningen.

Under lördagskvällen sökte polisen efter en eller flera gärningspersoner och på söndagsmorgonen kunde de meddela att en person anhållits.

– Det är en ung man under 18 år som är anhållen, på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord, säger Ann Öberg vid Åklagarmyndighetens presstjänst, till SVT.

Två explosioner inom två timmar

Klockan 02.17 natten till söndag kom flera larm om en detonation i Upplands-Bro.

Efter en stund hittade polisen brottsplatsen, en port till ett flerfamiljshus.

Ingen person skadades fysiskt i explosionen men det finns materiella skador. Bombskyddet och polistekniker genomförde undersökningar på plats.

Ingen är ännu gripen.

Mindre än två timmar senare, klockan 03.58 på söndagen, larmades det återigen om en kraftig smäll. Den här gången hade något exploderat i en port i Upplands Väsby.

Polisen har undersökt övervakningskameror och bombskyddet kallades till platsen.

Strax före lunchtid meddelade polisen att en man i 25-årsåldern gripits och anhållit skäligen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.