Det är studenttider, och i år får de unga vuxna fira som man gjorde innan coronapandemin bröt ut. Riktigt så såg det inte ut för ett år sedan, då vissa restriktioner dämpade feststämningen.

Men det hindrade inte Salems Liam Andersson, som förra året sprang ut till tjo och tjim med sina klasskamrater i Rönninge, om än till en mindre uppslutning. Men hur gick det sen?

https://www.mitti.se/nyheter/vilken-student-stundar-for-02orna/repuch!szLmkGIp5b5dvIkZ8VDWg/

– Jag har haft det bra. Jag kom in på Södertörns högskola där jag pluggar till gymnasielärare i engelska och svenska som andraspråk. Det känns kul, och skönt att pandemin är över! säger han.

Vid sidan om jobbar han deltid som lärarvikarie i Salem och Södertälje.

"Ta vara på stunden"

När vi sist träffade Liam stod han i valet och kvalet mellan att satsa helhjärtat på innebandyn eller lägga mer fokus på studierna. Till slut blev det klubban som han lade på hyllan, tror han åtminstone.

https://www.mitti.se/nyheter/da-tar-stockholms-elever-studenten-2022/repvfb!x3Wih2AJpOX9Rykvfh5Cng/

– Jag har inte riktigt bestämt mig där än, men jag tror den tiden börjar gå mot sitt slut. Jag har tappat suget lite. Men jag kanske testar på rollen som coach framöver.

https://www.mitti.se/nyheter/studenterna-2021-man-vagar-hoppas-nu/repudm!0MICgCOBsX6GVwsXxepMnw/

Under tiden som Liam pluggar tänker han att han bor kvar med föräldrarna i Salem. "Enklast och billigast så", resonerar han. Men även om han skulle flytta så skulle det troligen inte bli mitt i stan.

– Jag är inte riktigt en stadsmänniska, utan vill gärna ha lite avstånd till staden. Det går ändå att ta sig in dit snabbt. Men om vi skulle leka med tanken att jag skulle flytta i morgon, så skulle det nog bli närmare skolan. Men jag har absolut ingen stress med att flytta hemifrån, säger han.

Om du fick ge några tips till de som ska ta studenten nu, vad skulle det vara då?

– Ta vara på stunden i skolan. Man kommer sakna sin klass och skola. Sen att passa på att leva livet, gå på mycket studentfester. Studenten kommer bli den bästa dagen i ditt liv.