Vid rondellen på Mörbyleden ställs det då och då ut konst i Kungsledens lokaler. Den här gången är det något annorlunda och modernt.

Konstnären Estrid Åkermark ställer ut skulpturer gjorda med 3D-utskrivare, och av annat material. Att använda 3D-skrivare har blivit allt vanligare, menar konstnären och berättar om en av fördelarna.

– Du kan både visa konstverket fysiskt och digitalt. Man skapar något och kan göra animationer av det, men också skriva ut verket och visa det, Estrid Åkermark.

Inspirerad av egyptisk farao

Estrid Åkermark är konstnär för konstnärsplattformen Artworks och har bland annat ställt ut på Liljevalchs och Moderna muséet.

I lokalens gemensamma utrymmen ställs hennes verk.

Här hänger två 3D-skulpturer föreställande huvuden med långt blått och orange hår, inspirerade av gamla, gamla skulpturer av den egyptiska faraon Hatshepsut och den grekiska pooeten Sapfo. Vid ett bord sitter "Affe" som håller andra besökare sällskap under lunchtimmarna, bland flera verk.

På en av väggarna ska en film spelas upp med de olika figurerna i installationen.

– Vi valde att göra något mer interaktivt, istället för att ställa verken på en piedestal. Det här blir lite roligare, säger Estrid Åkermark.

Något nytt och kul

Kungsleden är beställaren till installationen. Att göra lokalerna lite mer levande är viktigt, menar PR-ansvarig Hampus Zethelius på dotterbolaget Castellum.

– De som kommer hit får något mer att prata om, och så är det kul att något nytt händer.