Allena. I Stora Blecktornsparken finns kaniner, marsvin går och grisar. Men sedan syskonet Maja gick bort är Lasse ensam gris. Foto: Olle Anrell

Ensam gris på Söder söker sällskap

För ungefär en månad sedan somnade minigrisen Maja in, efter en längre tids sjukdom. Nu letar Stora Blecktornsparken nytt sällskap till brorsan Lasse.

  • Publicerad 13:52, 22 apr 2021

Hösten 2019 fick Stora Blecktornsparkens parklek tillskott. Från Skansen kom två minigrisar, syskonen Lasse och Maja.

Men i fjol blev Maja dålig.

– Veterinären visste inte riktigt vad det var. Maja hade olika åkommor som vi inte fick bukt med. Hon hade det jobbigt, och till slut fick hon vandra vidare, säger parklekens samordnare Emelie Weber.

Maja somnade in för en månad sedan, ett och ett halvt år gammal. För två år sedan dog även gammelgrisen Tulle, vid den respektabla åldern 20 år.

Ni är Lasse ensam minigris i hagen.

Hur mår Lasse?

– Han mår prima. Han bor med kaniner, så han är inte helt själv, säger Emelie Weber.

Grisjakt. Nu letar parkleken efter en ny lekkamrat till Lasse. Men att hitta rätt gris är inte helt lätt. Foto: Olle Anrell

Slår vakt om sitt revir

Men Lasse behöver en griskompis. Nu pågår jakten på att hitta den rätte. Problemet är bara att Lasse har hunnit bli lite stor.

– Det finns många kultingar att få tag på, men Lasse är fullvuxen och har sitt revir. Vi behöver en gris som är ett, tre år och och samma storlek som Lasse. Det är svårt att hitta.

Förhoppningen är att en ny gris ska vara på plats i sommar.

– Om någon har en gris får de gärna hojta till.