Förra året skapade Rågsvedsborna skyltar i mosaik till olika platser i området, bland annat Rågdalens parklek. Nu är det dags igen. Vid flera tillfällen i februari och mars är alla som vill välkomna till Kumlagatan 9, för att hjälpas åt att lägga mosaik som senare i vår ska pryda Ellevios nätstation på Bäverbäcksgränd.

Remakebolaget, där Helen Rydberg är konstnärlig ledare, är en av arrangörerna. Hon och hennes kollegor har en punkig vision av resultatet.

– Temat för skapandet är musik och sport. Den ena väggen kommer vara inspirerad av musik, och vi vill gärna gestalta punken. Därför hoppas vi att det är någon i området som har ett 1970- eller 80-talsfoto på sig själv som punkare, så det kan fungera som en förlaga. Eller en livs levande punkare förstås! Vi har tittat på nätet men bara hittat alltför stajlade bilder, säger Helen Rydberg.

Vill få in sport

De efterlyser även fotbollsspelare från exempelvis Rågsveds IF som, iklädda sina dräkter, kan stå modeller för sportväggen.

För att vara med och konkret skapa mosaikkonsten behöver man inte ha någon tidigare erfarenhet – man får hjälp med grunderna på plats. Viktigt är dock att barn under tio år behöver ha en vuxen med. Förra veckan var det en första träff.

– Det kom några nyfikna men vi hoppas att kunna nå ännu fler. Dessutom vill vi gärna att förskolor, skolor och fritidshem bokar in sig. Människor som är lediga på dagtid av olika anledningar är också välkomna att skriva upp sig på en lista så får man info om när vi har öppet, säger Helen Rydberg.

Planen är att konsten ska vara på plats i mitten av maj.