Hallå där, Elin! Hur känns det? 

– Det känns fantastiskt, det har varit en resa. Det var en stor överraskning att klippet blev viralt och att det fick så stor spridning. Det känns speciellt att låten nu är en singel. 

Det fanns ingen plan från början att göra en singel? 

– Nej. Det var bara en låt till mamma. Men sedan fanns det en sådan efterfrågan och det är många som tjatat på mig sedan i julas. Det har varit superfint att så många har gillat den. 

Visste ni att den skulle få sådan fart? 

– Jag håller på mycket med TikTok för att visa upp mitt artistskap, men jag tänkte att den här videon mest skulle vara ett sätt att föreviga en fin stund. Jag vill dela med mig av en glad stund med familjen. 

Hur många har delat nu? Hur många följare? 

– Just nu har 795 000 personer sett den och 83 000 har gillat den. Jag har 9 200 följare men det hade varit fint att komma upp till 10 000 snart! 

Vad säger mamma om det här? 

– Hon tycker att det är fantastiskt och har fått så fina reaktioner. Hon använder själv inte sociala medier på samma sätt så hon tyckte nog att det var lite ofattbart. 

Hur var det att skriva låten? 

– Den kom naturligt när jag skrev den, när jag hittade melodierna så satt det direkt. Men dagen innan julafton var det lite stressigt att hinna bli klar. Mamma är ärlig och säger vad hon tycker, så jag ville att det skulle bli så bra som möjligt. 

Men det är också andra mammor som har hört av sig? 

– Ja, en mamma skrev redan dagen efter och berättade att hennes 15-åriga dotter skickat klippet till henne för att uttrycka vad hennes mamma betyder för henne. Hon sa "Tack för att du gav min dotter orden hon ville säga". Sedan är det flera som hört av sig. Jag tror att det var därför den blev stor, att många kände igen sig i känslorna och skickade till sina mammor. 

Några inplanerade spelningar? Kanske i Danderyd? 

– Den 27 maj har jag ett releasegig för singeln på Källarbyn i Gamla stan. Jag planerar också att spela på Danderydsgården men det är inte klart exakt när det blir än.