– Något som först i början kändes så orealistiskt blev en verklighet fylld med så mycket glädje och kärlek. Tack vare alla generösa människor lyckades eleverna få till en skolbal med hjälp av sina föräldrar. Det var ett rent nöje att få se de så överlyckliga, säger Faduma Mohamed på Unga Själar som hjälpte eleverna att komma igång med insamlingen. 

Faduma Mohammed

"Det vi ville ha i ett nötskal"

– Jag vill tacka alla som bidrog, oavsett hur lite eller mycket personen hjälpte till med. Det här var verkligen det vi ville ha i ett nötskal. En fin kväll med alla vänner och klasskamrater och ett minne för livet. Det blev verkligen lyckat. Vi är så glada och så nöjda! säger Zeinab Dhahad i mitten av bilden. 

Faduma Mohammed

Glädjen var stor när dansen drog i gång. För många av eleverna kan det vara sista gången de firar tillsammans.

Faduma Mohammed

"Evigt tacksamma"

– Balen blev precis som vi hade tänkt om inte bättre! Vi är så tacksamma för all hjälp vi fått, både från föräldrar och personerna som bidragit med pengar även om det bara handlade om 5 kronor. Jag vill att alla som bidragit med en slant ska veta att de verkligen gjorde våran dag och att vi är evigt tacksamma för det, säger Lisa Singahteh, längst till höger.

Faduma Mohammed

Eleverna samlas utanför festlokalen för att ta en gruppbild den sista kvällen med hela gänget.