Sex förmiddagar under vintern och våren kommer personer med anknytning till Ekerö komma till biblioteket i centrum och berätta om sig själva.

– Vi har haft många historiska återblickar, om hur det var i Närlunda och Träkista förr. Men nu tyckte jag det var dags för att höra historier om de som finns i Ekerö i dag, säger Åsa Sjöberg, bibliotikarie och ansvarig för program för vuxna på Ekerö bibliotek.

Programserien heter Ekerö nu och upplägget är att personer som bor eller arbetar i kommunen får komma till biblioteket och prata fritt om ett ämne som de själva väljer.

Läser en text

– Och jag ville ha en litterär koppling, så de ska också få läsa en text. En novell, ett poesi eller något annat, de får välja själva.

Det blir sex torsdagar under våren, alltid mellan klockan 11 och 11.30, och först ut 25 januari är Ekerös kommundirektör Patrik Åhnberg.

– Han är ju ny så jag tänkte att många kanske är nyfiken på honom. Och då är inte tanken att han ska svara på frågor om varför det grävs ut på någons gata, utan det ska vara personligt, säger Åsa Sjöberg.