Ekerö. Fler ungdomar hänger på gatorna när Ekerös fritidsgårdar coronaanpassas. Foto: Mostphotos

Efterlyses: Vuxna ute på kvällarna

Fler ungdomar hänger på gatorna när Ekerös fritidsgårdar coronaanpassas. Nu ber polis och kommun om hjälp.

  • Publicerad 10:44, 9 dec 2020

För ett par veckor sedan begränsade Ekerös fritidsgårdar för att minska smittrisken. Viktigt och bra, enligt polisen, men också problematiskt.

– På fritidsgårdarna finns det vuxna, och det är tryggare där vuxna finns, säger kommunpolisen Anna Freij.

Hon ser att det inträffat fler incidenter än vanligt den senaste tiden.

– Jag ser till exempel en liten ökning av bränder och av skadegörelser och inbrott i skolor på Ekerö.

Uppmuntra vuxna

Polisen arbetar på som vanligt men behöver hjälp med närvaro av vuxna. Från kommunens håll vill man också uppmuntra vuxna att vandra.

– Jag vill verkligen slå ett slag för det här. Vi behöver vuxna som är ute och går, säger kommunens samordningschef Lena Törnblom Löfquist.

– Det brukade sammantaget finnas plats för 200 ungdomar på Ekerös fritidsgårdar på fredagar. Nu finns bara 30 förbokade platser per fritidsgård. Vi vill att alla vuxna känner tillsammans-tänket. Polisen kan inte vara överallt alltid.

Vuxenvandringen via drop in utgår från Träkvista och Stenhamra fritidsgårdar klockan 20.00 alla fredagar och lördagar. Den som vill vandra behöver vara över 18 år och minst två personer måste gå tillsammans.

Klockan 20 utanför fritidsgården

Drop-in vuxenvandringen utgår från Träkvista och Stenhamra fritidsgårdar klockan 20.00 alla fredagar och lördagar.

Den som vill vandra behöver vara över 18 år och minst två personer måste gå tillsammans.

Att semla eller inte semla – det är frågan

Nyheter Smarrig bulle väcker känslor Fastlagen infaller först i februari, men det har ingen betydelse för dagens gudlösa semmelälskare. Är det något att jämra sig över? Måltidsforskaren Richard Tellström tycker inte det.fredag 22/1 16:40

Stockholmarna både hyllar och kritiserar nya munskyddsrådet

Nyheter ✔"Upp till var och en" ✔"Borde vara krav" ✔"Löjligt" Mitt i tog ett snack med resenärer i norra länet när det nya rådet om munskydd i kollektivtrafiken trädde i kraft. Och det råder minst sagt delade meningar.torsdag 7/1 15:14

Här är vårens största vägarbeten i västerort

Nyheter Mindre trafik på grund av pandemin Förbifarten, nya trafikplatser och brorenoveringar. Flera stora väg­arbeten drar igång i västerort i vår – men trots det ser kö­läget bra ut. Trafiken har minskat i rusningstid på grund av pandemin.fredag 1/1 8:00