Det fixas och donas och planteras in i det sista, men snart är allt klart. Nästa lördag, den 27 november, invigs parken.

– Det ska bli väldigt roligt att den fylls med liv igen, säger Susanna Udd, landskapsarkitekt på kommunen.

Vatten är ett genomgående tema i den nya parken. Den stora entrén från centrum leder in mot en stor cirkelformad bassäng. Ur bassängen reser sig spegelpelare med belysning.

– Det blir ett väldigt vackert ljus på kvällen.

Vid sidan av entrén porlar vatten i en långsmal ränna likt en bäck. Det är vatten från Fullerstaån som gått i ledningar under parken, men som nu delvis gjorts synligt.

– Det kommer upp här och leds sedan ner och upp i bassängen i mitten. Sedan går det längs med den cirkelformade gräsytan bort till våtmarken innan det leds ner igen och bort till pumpstationen vid Trehörningen, berättar Susanna Udd.

Det kommer även att sättas upp ett betongbord vid entrén där man kan följa vattnets väg på en stor karta.

Många sittplatser

I den medborgardialog som hölls innan upprustningen av parken började kom det fram att många önskade fler bänkar och mer planteringar. Så har det också blivit.

Längs med gången runt den cirkelformade gräsplanen finns en riktig långbänk.

– Det är Huddinges längsta bänk. Hela soffan är 30 meter lång, säger Susanna Udd.

Bakom bänken finns en fruktlund. Här kommer Huddingeborna kunna plocka äpplen, päron och plommon nästa höst.

De äppelsorter som fick flest röster i den omröstning som hölls hösten 2018 har planterats: Åkerö, Gravensteiner, Katja och Aroma.

Där finns också några pallkragar där Huddingeborna själva ska kunna odla.

– De exakta formerna för hur man ska anmäla intresse har vi inte bestämt ännu.

Plats för picknick

På andra sidan av parken finns en grusyta där man kan spela boule. Träspångarna runt om kan fungera både som promenadväg och soffa för dem som spelar.

En trätrappa leder ner till våtmarken.

– Den är en del av arbetet med biologisk mångfald och ekotjänster. Förhoppningsvis kommer det små vattenälskande djur hit så småningom.

Den som vill kan smyga vidare på träspångar som ska omgärdas av högt gräs – likt en djungel – bort mot lekhörnan. Där kan man gömma sig i små hyddor, leka i sandlådorna eller prova gungorna.

Vid lekplatsen finns bord och stolar där man också kan ladda sin mobil.

En del har påtalat att det inte finns så mycket lekutrustning.

– Det kan hända att det kommer till mer om vi får synpunkter på det, det finns yta. Men det ska inte vara någon aktivitetspark. Det här är mer en finpark med gott om plats för picknick. Det är ju Huddinges stadspark, säger Susanna Udd.

Vad tycker du om parken?