Fållans nya vd, Thea Mårdbrant, i det som ska bli "Fållan 2.0". Foto: Lexi Oprean

Efter tre år i rivningshus – Fållan får permanenta lokaler

Nästa år får Fållan två nya permanenta lokaler i Slakthusområdet. En året runt-öppet och en sommarscen.

  • Publicerad 17:04, 21 sep 2022

I de gamla Slakthushallarna från 1912, som nu renoveras för att bli en satsning på kultur och upplevelser, flyttar kulturscenen Fållan in i november 2023. Sedan tre år huserar man i ett rivningshus i Slakthusområdet, men nu blir det alltså en permanent lokal med plats för cirka 2 400 personer, fördelat på två scener.

– Det känns väldigt skönt att äntligen få slå sig till ro. Vi är ju en fortsättning på Nobelberget som också låg i ett rivningshus, och vi flyttade in i nuvarande lokaler i slutet av 2019 med ett hyresavtal på tre år. Sen kom pandemin, säger Thea Mårdbrant, Fållans nya vd.

Fram tills årsskiftet håller Fållan öppet i befintliga lokaler. Sen blir det ett litet glapp fram till maj, då man parallellt med vad Thea Mårdbrant kallar "Fållan 2.0" öppnar en ny vår- och sommarscen i Förbindelsehallen. Scenen, som ligger vägg i vägg med nya stället, kommer att kunna rymma 3 000 besökare och ha öppet mellan maj och september.

– Nya Fållan kommer att bli Stockholms största kulturscen för klubbar och konserter. Det kommer som tidigare att vara ett brett utbud. Alltifrån klubbar och livespelningar till olika festivaler. Nytt är att vi även kommer att ha en restaurang och bar som är öppen också för dem som inte har biljett till evenemangen, säger Thea Mårdbrant och fortsätter:

– Det känns svinkul. I dessa tider behövs en plats där alla är välkomna, där man kan samlas och njuta av olika kulturupplevelser.