Det var uddamålsförlusten mot Vimmerby hemma i Renew Arena den 18 april som blev spiken i kistan för Bröderna/Väsby Hockeys försök att nå Hockeyallsvenskan. Med bara sekunder kvar av "måstematchen" satte Vimmerby ett mål i tom kasse.

– Lite som hela säsongen så har vi inte riktigt marginalerna med oss i dag heller. En otrolig tomhet så här direkt efter att alla livlinor är borta, sa tränare André Smulter i en kommentar till Hockeyettan.se.

Vinst mot Kristianstad

I säsongens sista (betydelselösa) match, som spelades i lördags den 20 april, stod dock Brödernas/Väsby för en stark insats när laget slog tillbaka Kristianstad med 5-3. Hemmalaget, tillika serieledarna, hade vid en seger möjlighet att ta sig till Hockeyallsvenskan men Brödernas/Väsby förstörde Kristianstads segerfest.

I och med Väsbys vinst över Kristianstad blir det i stället Vimmerby som kniper platsen i Hockeyallsvenskan.

Tränaren Jesper Kemi säger till hockeyettan.se att han är stolt över spelarna.

– Besvikelsen över att vi inte nådde vårt uttalade mål med säsongen finns så klart där men det är respekt mot varandra, supportrar, klubb och sponsorer att avsluta säsongen med en seger. Vi har inte nått vårt mål – vi lär oss och gårv vidare. Vi reser oss och försöker igen, säger tränare Jesper Kemi till Hockeyettan.se.