Butik. Butiken Bunker Deko på rådmansgatan utsattes för en stöld förra veckan. Foto: Christopher Blanck

Efter tavelstölden - nu vill hon ha tips från allmänheten

Tjuven slog till mot vintagebutiken Bunker Deko på Rådmansgatan förra fredagen. En tavla från en utställning, föreställandes en grå hare på en orange bakgrund, stals från fönstret medan butikens ägare var i butiken. "Det känns väldigt obehagligt", säger Johanna Ilomäki Bergh.

  • Publicerad 13:35, 21 maj 2021

Konst. I fredags stals denna tavla från Bunker Deko på Rådmansgatan. Foto: Johanna Ilomäki Bergh

Fredagen den 14 maj utsattes Bunker Deko på Rådmansgatan för en stöld då en målning från en pågående utställning stulits från butiken. Tjuven har gått in i butiken, flyttat på en stor lampa och tagit tavlan som stått i fönstret och sedan flyttat tillbaka lampan, berättar butikens ägare Johanna Ilomäki Bergh, som själv var i butiken under stölden.

– Det känns väldigt obehagligt att något gått in i butiken utan att jag märkt det och det är väldigt tråkigt att någon vill stjäla från en liten butik, säger hon.

Inget på försäkringen

I och med att butiken varit olåst och att Johanna befann sig i butiken klassas det som stöld och inte inbrott, vilket gör att hennes försäkring inte täcker något.

– Det är redan en tuff bransch att slå sig in i och det har varit trögt att komma igång i och med pandemin. Så detta är en katastrof för mig, säger hon.

Hjälp från allmänheten

Händelsen har polisanmälts, men än så länge har hon inte hört något. Nu hoppas Johanna få ytterligare hjälp från allmänheten i jakten på den stulna tavlan. Tavlan, målad av Nova Grünewald, föreställer en grå hare på en orange bakgrund.

– Jag har pratat med några grannar men ingen har sett något. Men jag hoppas att någon kan ha sett någonting. Det är ändå en stor tavla som någon gått och burit på, säger Johanna Ilomäki Bergh.